BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören'de "Yaşlılara Saygı" yürüyüşü

Yaşlılar Haftası nedeniyle tüm yurtta etkinlikler yapılıyor. Keçiörenliler "Yaşlılara saygı" için yürüdü.

Abone ol

Keçiören Belediyesi, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında ''Yaşlılara Saygı Yürüyüşü'' düzenledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak eşi Hatice Ak, belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve yaşlılar, Giresun Caddesi'nde düzenlenen ''Yaşlılara Saygı Yürüyüşü''nde buluştu.

Atlı polisler ve mehteran ekibinin renk kattığı yürüyüşte, Keçiören Belediyesi folklor ekibinin gösterileri de yer aldı.

Başkan Ak ve diğer katılımcılar, yaşlılarla birlikte yaklaşık 1 kilometre yürüdü. Yürüyüş mehteran ekibinin gösterileriyle son buldu.

Belediye Başkanı Ak burada yaptığı konuşmada, yaşlıların geçmişle gelecek arasında köprü olan kişiler olduğunu belirterek, yaşlıların sıkıntılarının giderilmesi noktasında toplumsal duyarlılığın önem taşıdığını kaydetti.

Toplum içerisinde milli ve manevi değerlerde zayıflamalar görüldüğünü vurgulayan Ak, şöyle devam etti:

''Yaşlılarımız bilgi ve tecrübeleri ile millet olarak ne tür değerlere sahip olduğumuzun canlı tanıklarıdır. Bugün gençlerimiz başta olmak üzere toplum olarak onlardan öğreneceğimiz çok şeyler var. Belediye olarak yaşlılara yönelik çeşitli hizmetler gerçekleştirdik. Birikime Saygı ve Geleceğe Katkı Projesi'yle de onların sorunlarını evlerinde çözmeye, hafifletmeye çalıştık. Bu hizmetler Yaşlılar Haftası'yla sınırlı kalmayarak yıl boyunca devam edecek.''

Bu arada etkinlik çerçevesinde Ankara Off Road Kulübü üyeleri, Keçiören Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılara araçlarıyla şehir turu yaptırdı. Huzurevi bahçesinden başlayan gezide yaşlılar arazi tipi araçlarla Keçiören caddelerini konvoy eşliğinde dolaştı.