BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan şok gözaltı açıklaması

Çözüm sürecinde yeniden bahar havası eserken Kandil'den ise soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.

Abone ol

KCK, Güneydoğu'da gözaltı ve tutuklamaların devam etmesi halinde misilleme olarak gözaltılara başlayıp kendi hukuklarını uygulayacakları tehdidinde bulundu.

Kamu otoritesinin kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen iktidarı sıkıntıya sokacak bir açıklama KCK'dan geldi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

KCK: KENDİ HUKUKUMUZU UYGULAYACAĞIZ

Hükümeti toplumda sahte algı ve umutlar yaratmakla suçlayan KCK, diğer yandan her gün direnen onlarca Kürt’ün gözaltına alındığını ve şkenceden geçirilip tutuklandığını iddia etti . Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde Kürdistan'da siyasi ve kültürel soykırım operasyonları yoğun biçimde yapılmaktadır. Kürt halkı bu operasyonları kesinlikle serhldan gerekçesi olarak görüp direnişle karşılık vermelidir. Hiçbir yurtsever Kürt ve direnişçi AKP'nin siyasi-kültürel soykırım operasyonlarına tepkisiz kalmamalı, AKP'nin polis güçleri hiç kimseyi öyle rahat biçimde tutuklayamamalıdır. Her tutuklama yeni serhildanlara neden olmalıdır. Halkımızın geliştirdiği serhildanlar haklı ve meşrudur. Kürtler varlığını korumanın, özgürlüğünü geliştirmenin mücadelesini vermektedir. Sürekli operasyonlar geliştirerek halkımızın iradesini kırmaya ve direnen güçleri teslim almaya çalışan AKP'nin zorba politikaları olmaktadır. Hareket olarak AKP'yi bir kez daha uyarıyoruz. Kürtler üzerinde siyasi-kültürel soykırım operasyonlarını geliştirip tutuklamalara devam ederse bizim de misilleme hakkımız doğacaktır. Biz de halkımız üzerinde baskı uygulayan ve suç işleyenleri gözaltına alıp tutuklayarak kendi hukukumuzu uygulayacağız.”