BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

KCK opesyonu: 8 gözaltı

Tunceli ve Elazığ'da Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Şüphelilerin Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi olayıyla bağlantılarının da araştırılacağı belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK'ya yönelik sürdürdüğü bir soruşturma kapsamında bugün Tunceli merkez, Ovacık, Pertek ilçeleri ile Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından operasyonlar düzenlendi. Çeşitli zamanlarda yakalanan PKK'lıların verdiği ifadeler doğrultusunda başsavcılığın talitamıyla saat 04.00 sıralarında daha önce belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Ovacık ve köylerinde 6, Pertek'te 1 ve Ovacık'tan gittiği belirtilen 1 kişi de Elazığ kent merkezinde gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen adreslerde bilgisayar hardiskleri ile bir çok dökümanlara el konulduğu bildirildi. Gözaltına alınan 8 kişinin KCK yapılanması içinde yer alarak örgüte adam kazandırma, yardım ve yataklık gibi faaliyetlerde bulundukları belirtildi.

SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİ ARAŞTIRILACAK

Şüphelilerin Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un 19 Eylül 2012 tarihinde ilçedeki lojmanının önünde şehit edilmesiyle ilgili bağlantılarının bulunup bulunmadığının da araştırılacağı belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan 8 kişi arasında AK Parti Tunceli İl Başkanı Sinan Yerlikaya'nın kuzeni M.Y. ile ses sanatçısı Abidin Biter'in kardeşi K.B.'nin de bulunduğu bildirildi.

Şüpheli 8 kişi Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndaki soruşturmalarının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecek.