BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.390,27
HABER /  GÜNCEL

KCK davasında tutuklu sayısı 7'ye düştü

Ağrı’da terör örgütü PKK/KCK adına çeşitli eylemlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında iddianame hazırlanan 15 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Abone ol

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında verilen ara kararda KCK davasında tutuklu sanıklardan Muhlis Altun, Beritan Can Doğan ve Burhan Karatay tahliye edildi. Davada tutuklu sanık sayısı 7’ye düştü.

Duruşma önceki celselerde savunması alınamayan sanıkların dinlenmesiyle başladı. Sanıklar’dan bir kısmı Kürtçe savunma talebinde bulundu. Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit, tercüman aracılığıyla savunmasını yaptı. İddianamede yer alan bir tape kaydında, Babayiğit’in güvenlik güçlerinin toplumsal olaylara müdahalede kullan panzerlere su vermediği bilgisine yer verildi.

"DOĞUBAYAZIT’TA BELEDİYENİN PANZERE SU VERMESİ YASAK"

Babayiğit, "Güvenlik güçlerine ait panzerin tankerine su doldurulması ile ilgili belediyeden yapılan talebe Mehmet Babayiğit’ in karşı geldiği ve yapılan tespitte adı geçenin ilçede meydana gelen ve gelebilecek toplumsal olaylara müdahale amacıyla hazır bulundurulan panzere su vermeyerek terör faaliyetleri çerçevesinde hareket eden şahıs olduğu anlaşılmıştır" iddiasına karşılık olarak, "Belediye ait su deposundan sadece belediye araçlarına su veriliyor. Diğer araçlara su vermek yasak." şeklinde cevap verdi.

"13+2+7=?? BİR MANTIK SORUSUDUR"

İddianamede dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Silvan’da 13 askerin şehit edilmesi konusuyla ilgiliydi. Mahkeme başkanı, 14 Temmuz 2011’de PKK/KCK terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Adem Şahin, 10 kişiye gönderdiği mesajda ye alan “13+2+7=??” sorusunun ne anlama geldiğini sordu. Savunmasını Kürtçe yapan Şahin, tercümanın söylediklerini çevirmede yetersi kalacağını düşünerek Türkçe savunma yapmaya başladı. Mesajların özel bir anlam taşımadığını belirten Şahin, bunun bir matematik sorusu olduğunu ve arkadaşlarıyla aralarında bu şekilde mesajlaştıklarını sözlerine ekledi. “13+2+7=??”’nin bir hafıza sorusu olduğunu iddia eden Şahin, mesajın öldürülen askerlerle alakalı olmadığını kaydetti.

İddianamede bu mesajlaşmayla ilgili yapılan değerlendirmede, “Adem Şahin'in hedef şahıslardan R.Ü. ile birlikte yukarıda isimleri yazılı bulunan diğer şahıslara, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011 günü güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 13 askerimizin şehit olduğu 2 si ağır olmak üzere 7 askerin yaralandığı, askerlerin şehit olup, yaralanmasından dolayı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket eden şahıslardan olması sebebiyle 25 ve 26 nolu delillerde de anlaşılacağı üzere memnuniyetini belirtmek için mesaj çektiği tespit edilmiştir” ifadelerine yer veriliyor.

Adem Şahin’ın M.A.B isimli şahıs arasında gece 11 sularında gerçekleşene mesajlaşma ise şu şekilde:
M.A.B: 22 ~S i NN e R~
Adem Şahin: 22 Ne??
M.A.B: Sorduğun sorunun cevabi ~S i NN e R~
Adem Şahin: :-)) 22 Bugün büyük bir anlam taşıyor
M.A.B: Nasil bir anlam bu keke ~S i NN e R~
Adem Şahin: Keke herkes bildi sen daha bilemedin senin jeton dûşmedi biraz habe
M.A.B: Televizyon izlemiyorum ki hic hele söyle ~S i NN e R~
Adem Şahin: Neyse bir ara söylerim sana :-)

Adem Şahin’ın H.A. isimli şahıs arasında gece 11 sularında gerçekleşene mesajlaşma ise şu şekilde:
H.A: 22 heval :)
Adem Şahin: 22 Ne??
H.A: 22 lesker..
Adem Şahin: :-))Şewbaş
H.A:un; spasxwesheval..sewamepirozbi :p
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda davayı ileri bir tarihe erteledi.