BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL

KCK ana davasında 7 tahliye!

İstanbul'daki KCK ana davasında 7 kişinin tahliyesine karar verildi.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 205 sanığın yargılandığı davada, avukat Gönül Erdem'in de aralarında bulunduğu tutuklu 7 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararlar açıklandı.

Buna göre mahkeme heyeti, sanıkların Türkçe dışında tercih edecekleri başka bir dilde savunma yapmak istemeleri halinde, kendilerinin hazır edecekleri tercüman aracılığıyla sözlü savunmalarının alınmasına hükmetti.

Mahkeme, avukatı tarafından kanser olabileceği belirtilen tutuklu sanık Celalettin Delibaş'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olup olmadığı ve hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığı konusunda rapor alınmasına karar verdi.

111 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR

Tutuklu sanıklar Mehmet Şerif Mergen, Mehmet Baki Bingöl, Metin Eren, İdil Aydınoğlu, Pervin Tunbul, Şükrü Zeren ve avukat Gönül Erdem'in tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve mevcut delil durumunu göz önüne alan mahkeme, bu sanıkların tahliyelerini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, 111 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına hükmederek, duruşmanın 27 Mayıs ve 7 Haziran tarihleri arasında yapılmasına karar verdi.