BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kazan'da başkan aile okulunda

Aile Okulu’nun bu haftaki konuk konuşmacıları Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk’tü.

Abone ol

Kazan'da, Kaymakamlık, Belediye, Ankara Üniversitesi ve Ütopya Kültür Merkezi işbirliğiyle açılan Aile Okulu'nun bu haftaki konuk konuşmacıları Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'tü.

“Kazan'da Sosyal Yaşam” konu başlığı altında ilçedeki sosyal yaşamın seyri, belediyenin ve kaymakamlığın etkinlikleri ile ilçedeki sosyal yaşamda karşılaşılan sorunların ele alındığı toplantı, katılımcıların da aktif şekilde söyleşiye katılmalarıyla daha da renklendi.

ERTÜRK'TEN 'KADIN MECLİSİ' TEKLİFİ

Kazan'ın ilk kadın Belediye Meclis Üyesi Hediye Yüksel'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediyenin bugüne kadar yapmış olduğu sosyal ve kültürel etkinliklerden kısaca söz ettikten sonra 2010 yılının toparlanma ve projeleri uygulamaya hazır hale getirme yılı olduğunu söyledi.

Kadınların yaşamın her alanında bulunarak aktif olmaları gerektiğini vurgulayan ve Hz. Muhammed'in “Cennet anaların ayaklarının altındadır” hadisini hatırlatan Ertürk, “Kadınlar olmadan kalkınmanın ileri gitmenin mümkün olmadığı gerçeğini herkesin kabul etmesi gerekiyor. Onların desteği ve özverisi olmadan başarı elde etmek mümkün olmaz. Birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde hizmetlerimizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunda siz kadınlarımızın rolü çok büyük. Bu nedenle benim bir önerim var. Burada bulunan kadınlarımız kurucu üye olmak koşuluyla gelin el ele verelim Kent Konseyi bünyesinde İlk 'Kadın Meclisi'ni oluşturalım. Kadınlarımız olarak sizler ilçemizin yönetimine daha çok katılın. Böylece sorunların üstesinden daha kolay gelelim. Hepinizin Anneler gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM BEYRU'DAN MAHALLE TEMSİLCİLİĞİ ÖNERİSİ

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru da günümüzde kadınların her alanda kendilerini daha çok kabul ettirmeye başladıklarına dikkat çekerek, devlet olarak kadınların üretime daha çok katılmaları ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kadınların yaşadıkları ortama ilişkin sorunları erkeklere göre daha iyi takip ettiklerini vurgulayan Beyru, “Her mahalleden temsilci seçip o mahallenin sorunlarını belirleyip, gerek bana gerekse Sayın belediye başkanımıza çok rahatlıkla gelip anlatabilirsiniz. Bizim her zaman sizlere kapımız açık. Lütfen istekleriniz tüm mahallenin ya da bulunduğunuz toplumun genelinin sorununa yönelik olsun. Bu çalışmalarımız dalga dalga yayılacak. Siz burada duyup öğrendiklerinizi eşinizle çocuklarınızla komşularınızla paylaşacaksınız. Onlar da sizlerle dertlerini sorunlarını paylaşacak. Böylece sizler toplumsal yaşama daha çok katkıda bulunacaksınız. Katılımlarınıza teşekkür ediyor, hepinizin anneler gününü kutluyorum.” dedi.


“Hayata Dair Herşey” başlığıyla başlatılan Aile Okulu programı, her Cumartesi Kazan Belediyesi Toplantı Salonu'nda saat 14.00'de başlıyor ve kendi alanlarının uzmanları tarafından "çocuk hakları, aile içi şiddet, çocuklarda davranış bozuklukları, internet ve aile, ana kucağından ana okuluna" gibi değişik konularda seminerler düzenleniyor.