BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak a vatandaş isyanlarda!

Konak'ın, İZSU tarafından taşeron bir şirkete ihale edilen ve 3 aydan bu yana tamamlanmayan kanalizasyon çalışmaları vatandaşı isyan ettirdi.

Abone ol

Selçuk Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz 3 ay önce kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığını ancak çalışmadan artan kum ve kanalizasyon borularının mahallenin ortasında bırakıldığını söyledi.

Tüm sokakların aylardan beri toprak yığınları içinde kaldığını ve konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve birçok kuruma yazılı başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek “Biz insan değil miyiz” dedi.

Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinlemek amacıyla bölgede bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, Konak sırtlarındaki mahallerde yerel yönetimler konusunda bu gibi sorunların hep yaşandığını belirterek Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı ilçesine sahip çıkmaya çağırdı.

Mahalle sakinlerinden çok sayıda şikayet aldıklarını ve vatandaşların sıkıntılarını dinlemek için Selçuk Mahallesi'ne geldiklerini dile getiren Başkan Özkan; “Burada vatandaşlarımız sağlık açısından son derece zor koşullarda yaşamak zorunda bırakılmıştır. Her evin önüne kanalizasyon boruları ve kum tepeleri bırakılmıştır. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı ilçemizin insanına sahip çıkarak kendi partisinden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle sorunun çözümü konusunda adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.