BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL

'Kazan' çetesine şok operasyon! Fenerbahçe tribün lideri gözaltında

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde, 40 ayrı tefecilik, haraç, yağma ve silahla yaralama suçlarına karışan 'Kazan' çetesine yönelik operasyon yaptı. Operasyonda, Anadolu Genç Fenerbahçe lideri İbrahim Gümüştekin de 'Kazan' çetesiyle ortak hareket ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Abone ol

Ataşehir ve Üsküdar'da zorla esnaftan haraç alan 40 ayrı tehdit, kurşunlama ve yaralama eylemlerine karışan Ertan Kazan'ın liderliğini yaptığı 'Kazan' çetesine operasyon düzenlendi. Çeteye mensup 19 kişinin yanısıra, Fenerbahçe tribün liderlerinden İbrahim Gümüştekin de gözaltına alındı. Gümüştekin'in çete ile ortak hareket ettiği öne sürülüyor.

19 KİŞİ YAKALANDI
Habertürk'te yer alan habere göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde, 40 ayrı tefecilik, haraç, yağma ve silahla yaralama suçlarına karışan 'Kazan' çetesine yönelik çalışma başlattı. Kazan çetesine yönelik İstanbul, Giresun, Sinop, Kocaeli ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çete lideri Ertan Kazan'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi yakalandı.

ANADOLU GFB LİDERİ DE GÖZALTINDA
Operasyonda, Anadolu Genç Fenerbahçe lideri İbrahim Gümüştekin de 'Kazan' çetesiyle ortak hareket ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Gümüştekin'in kaldığı adreste yapılan operasyonda 1 adet MP5 marka otomatik silah ele geçirildi.

7 TABANCA BULUNDU
Kazan çetesi üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda da, 1 adet sahte polis kimlik kartı, 1 adet muşta, 7 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet uzun namlulu silaha ait fişek, 889 adet fişek ve 15 adet senet ele geçirildi.