BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kaza yapan TIR'lar alev alev yandı

Aksaray'da bir tırın önünde seyreden tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralanırken, kaza sonrası tırlar alev alev yandı.

Abone ol

Kaza, saat 22.45 sıralarında Aksaray Nevşehir Karayolu'nun 30. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'den Aksaray istikametine seyir halinde olan Zafer Işık (30) idaresindeki 06 GBH 24 plakalı tuğla yüklü tıra arkasında seyreden Şevket Dırak (36) idaresindeki alkollü içecekler yüklü tır arkadan çarptı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kazada arkadaki tır sürücüsü Şevket Dırak ve yanında yolcu olarak bulunan Selvi Buyural (25) yaralandı. Kaza sonrası arkadan çarpan tırda yangın çıktı. Yangın kısa sürede öndeki tıra da sıçrayınca karayolunda adeta büyük bir alev topu yükseldi. Kendisine arkadan çarpan tırda bulunanların yaralandığını gören öndeki tırın sürücüsü Zafer Işık ise yaralılara müdahale etmek isterken yanarak yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Nevşehir ve Aksaray Devlet Hastanelerine kaldırılırken, durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Yaralıların hastaneye gönderilmesinin ardından Aksaray Nevşehir Karayolu trafiğe kapatılırken, itfaiye ekiplerinin gelmesi beklendi. Kısa sürede her iki tır da alevler içinde kalırken, alkollü içecekler zaman zaman patlamaya neden oldu. Yangın çevrede bulunan otlara da sıçradı. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu tamamen söndürüldü.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.