BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

FLAŞ! İşte patlamanın nedeni

25 askerimizin şehit olduğu yürek yakan olayın sebebi konusunda Bakan Eroğlu'ndan açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlama Türkiye'nin yüreğini yaktı. Patlamanın nedeni de belli oldu. Bakan Eroğlu'nun açıklamasına göre sayım sırasında bir el bombasının düşmesi sonucunda kaza sonucu bu büyük facia yaşandı. Sabotaj yok. 

Bakan Veysel Eroğlu'nun canlı yayında yaptığı açıklamaya göre patlamanın sebebi kaza...  Bakan'ın verdiği bilgiye göre dün gece 21.00 sıralarında sayım yapılırken bir el bombasının düşmesi neticesinde mühimmat deposu havaya uçtu. 

Bakan Eroğlu bunun "kesinlikle bir terör saldırısı" olmadığını açıkladı. Olayın tasnif sırasında meydana gelen kaza sonucu olduğunu tekrar tekrar vurguladı. 

CEHENNEM GECESİNDEN SICAK GÖRÜNTÜLER

SABOTAJ YOK

Bakan'ın canlı yayındaki son dakika açıklamaları şöyle: "Dışardan bir sabotaj kesinlikle mümkün değil. Bir kaza sonucu meydana geldi. Uzman ekipler geldi. Bunlar kontrollü şekide patlatılacak. Vatandaşlarımız endişe etmesi. Bunlar igloo tipi cepanelikler. Başka bir cephaneliğe sirayet etmesi mümkün değil."

YANGIN SEBEBİYLE İÇERİ GİRİLEMEDİ

Cephaneliğe gece boyunca yangın sebebiyle girelemediğini açıklayan Bakan Eroğlu, "Yangın çıktı ama civara saçıldığı için içeri giremedik. Gece 2 civarında kontrol altına alındı yangın. Acısı büyük olan yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başbakanımız Valimiz ile görüştü. Burada yapılacak başka bir şey yok. 25 şehidin acısı yüreğimizi dağladı."