BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.448,61
HABER /  DÜNYA

Kayseri’de roket başlığı alarmı

Kayseri-Malatya yolunda emniyet güçlerinin yaptığı uygulamada durdurulan hafif ticari araçta, roket başlığına benzeyen ancak henüz ne olduğu...

Abone ol

Kayseri-Malatya yolunda emniyet güçlerinin yaptığı uygulamada durdurulan hafif ticari araçta, roket başlığına benzeyen ancak henüz ne olduğu belirlenemeyen bir cisim bulundu. Cismin ne olduğunun belirlenmesi için Ankara’dan uzman ekibin gelmesi bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri-Malatya yolunun 25’inci kilometresinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı uygulama sırasında, 33 V 8118 plakalı hafif ticari araç durduruldu. Araçta yapılan aramada, roket başlığına benzer bir cisim bulunduğunu bildiren yetkililer, cismin ne olduğunun belirlenmesi için Ankara’dan uzman askeri personelin gelmesinin beklendiğini kaydetti.
Hafif ticari araçta bulunan 2’si Türk, biri Suriye vatandaşı 3 kişi ise gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki sorguları sürüyor.
Bu arada herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir amaçlı olarak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine geldi.
Öte yandan, Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
(İHA)