BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,09
HABER /  DÜNYA

Ölen de öldüren de ’Allah’ diyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de ölenlerin de öldürenlerin de “Allah” dediğini belirterek, “Savaşı ...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de ölenlerin de öldürenlerin de “Allah” dediğini belirterek, “Savaşı iki ülke halkı da istemiyor” ifadelerini kullandı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde partisinin teşkilat binasının açılışını yapan Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara seslendi. Parti otobüsü üzerine çıkarak bir konuşma yapan CHP lideri, Türkiye-Suriye arasında yaşanan gerginliğe dikkat çekti, iki ülke halkının kardeş olduğunu ve savaş istemediğini söyledi. Suriye’deki iç çatışmalarda ölen ölenin de öldürenin de Müslüman olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Suriye’de ölenler de öldüren de Allah Allah diyerek hareket ediyor. İnsanların eline silah verilerek masum insanlar çarpıştırılıyor. Bu savaşın bitmesini işitiyoruz" dedi.
Siyasette doğruları söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben, ağzımdan çıkan bir sözü 9 defa düşünüp ondan sonra söylüyorum. Çünkü bu millet yalan siyasetten bıktı. Şimdi doğruları söylemenin zamanı, arkasında durmanın zamanı. Bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Kimliği, inancı, düşüncesi, rengi ne olursa olsun, her şeyi bu ülkenin zenginliği olarak kabul ederim. Bu topraklarda yaşayan herkesle beraber bağımsızlığı, özgürlüğü geleceği birlikte kurduk, yaşadık, onun için mücadele ediyoruz. Kendi milletimizin çıkarlarını yapacaksak, hep berebar yapacağız" diye konuştu.

"SOR BAKALIM MİLLETE"
Suriye ve Mısır üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti;
"Asarım keserim edebiyatıyla dış politika yapılmaz. Sen kim oluyorsun da parlamentonun iradesini kullanıyorsun. Sen eğer savaş istiyorsan bu milletin çocuklarını gönderme, istiyorsan kendi çocuklarını gönder oraya. Milletin sırtından savaş çığırtkanlığı yapıyorsun. Sor bakalım bu millete; bu millet Müslüman kanı dökülmesini istiyor mu? El Kaide militanların Hatay’da kamp kuruyor, silahlı eğitim verip Suriye’ye gönderiyor ve ’kardeşini öldür’ diyor. Böyle komşuluk mu olur? Eğer ’ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım’ demek ’ben Suriye’deki Ayşeleri, Fatmaları, 5 yaşındaki çocukları öldürürüm’ demek. Buna kim razı olacak? Dış politika, iç politikaya benzemez. İç politikada şu veya bu şekilde bir çok laf edilir ama dış politika milli olmalıdır. Dış politikada kin ve öfkeye yer yoktur. Dış politika kine ve öfkeye yer vermez, ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. Duygularla dış politika olmaz. İşte dış politikaya akıl ve mantık yerine duygular hakim olursa bu tür yanlışlar yapılır. Milleti kandırabilirsin ama dünyayı kandıramazsın."
Kılıçdaroğlu teşkilat binasını açtıktan sonra Reyhanlı ilçesinde gitmek üzere hareket etti.
(İHA)