BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'de Cansel intihardan 2 gün önce...

KAYSERİ'de Cansel Buse K.'nın yürek burkan ve intiharla sonuçlanan hikayesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Cansel'e tecavüz ettiği iddia edilen matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında ise hergün yeni bir bilgi geliyor.

Abone ol

KAYSERİ'de Cansel Buse K.'ya tecavüz ettiği iddia edilen matematik öğretmeni Bayram Ö'ye kadın cinayetlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Yurdun dört bir yanında örgütlenen kadınlar Cansel için sokaklarda.

Kayseri'de öğretmen taecavüzü sonrası babasının tabancası ile intihar eden Cansel, ölümüne neden olan tecavüz hakkında yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Meğer Canseliğrenç tecavüzden 2 gün önce tüm yaşananları arkadaşlarına ve rehber öğretmenine anlatmış.

 OKULDAN BİR ÖĞRETMEN HER ŞEYİ ANLATTI

Aynı okulda görevli ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen, öğrenci Cansel Buse K.’nın intihardan 2 gün önce öğretmeninin kendisiyle ilişkiye girdiğini sınıf arkadaşlarından bazılarına anlattığını iddia etti.

Cansel’in başına gelenleri öğrenen arkadaşlarının da durumu okul yöneticilerine bildirdiğini kaydeden öğretmen, bu iddialarda bulundu:

"Bunun üzerine okul yönetimince bir kadın rehber öğretmen, öğrenciyle ve öğretmenle ayrı ayrı görüşmede bulunmuş, çarşamba günü de intihar olayı gerçekleşmiş. Yani okuldaki soruşturma bitmeden Cansel yaşamına son vermiş. Ne olursa olsun bir öğretmenin öğrencisiyle bu tür bir yakınlaşmaya girmesi, bunu ilişkiyle sonuçlandırmasına varacak kadar birliktelik yaşaması kesinlikle doğru değil. Öğretmen- öğrenci arasında bu tür bir ilişki yaşanamaz."

AİLE BAKANI OLAYA EL ATTI!

Hürriyet'e konusan Aİle ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Kayseri’de evli matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüzü sonrası intihar ettiği iddia edilen Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Cansel Buse (17) ile ilgili Hürriyet’e konuştu. Suçluların ağır cezayı alması için bakanlığın müdahil olduğunu belirten Ramazanoğlu, kendisinin de bizzat davanın takipçisi olacağını söyledi.

 
‘CANSEL BENİM DE KIZIM’

Bakan Ramazanoğlu, tüm Türkiye’de büyük tepki çeken olay için şunları söyledi: “Anne-babası yüreklerinde o ateşi he kadar hissediyorlarsa bir anne olarak aynen hissediyorum. Cansel benim de kızım, benim de evladım. İnanın, sözün bittiği yer var. Bir anne, bir kardeş olarak ben onların bütün acılarını içimde hissediyorum. Kadın cinayetleri, tecavüz ve cinsel istismarda toleransım sıfır. Bunu hem şahsım adına hem bakanlığım adına söylüyorum. Hukukçu arkadaşlara her gün soruyorum. Hangi dava ne durumda, ne oldu, ne yapılması gerekiyor diyorum.”

İYİ HAL İNDİRİMİ KALKACAK

“Kamuoyuyla vicdanen şunu da paylaşmak istiyorum. Bakanlığımla birlikte şahsi olarak en ağır cezanın alınması konusunda sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bu artık bizim bakanlığımızın bir teamülü (Örf ve âdet durumuna gelmiş, yazılı olarak tespit edilmemiş hukuk) oldu. İnşallah (Kadına yönelik saldırıda sanığa iyi hal indirimi uygulanmaması) yasası da çıkacak ama şu anda bir teamül. Bunu hukukçu arkadaşlarımız da biliyorlar. Biz de saniyesine, milimine kadar takip ediyoruz.”


Cansel Buse için dün de birçok ilde kadınlar eylem yapıp şiddet ve tacizlere karşı hep birlikte isyan ettiler.

'KIZLARA KENDİNİ KORUMA EĞİTİMİ'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, genç kızın ailesine rehabilitasyon ve psikoterapi teklif ettiklerini de belirterek şöyle dedi: “Bu işler için Aile Sosyal Destek Projesi’nden söz etmek istiyorum: Her aileye bir sosyal danışman, kız çocuklarının kesinlikle okutulması, 12 yıllık temel eğitimi tamamlaması, kız çocuğunun kendisini her yönden koruması konusunda farkındalık eğitimi vermemiz lazım. Farkındalık eğitimi için gereken adımları atacağız.”

İşte Cansel'in ölümünden sadece birkaç saat önceki son hali

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? TIKLAYIN