BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.467,60
HABER /  DÜNYA

Kaymakam dinlendi mi?

Trabzon’un Arsin ilçesi kaymakamı Salih Altun, telefon görüşmelerinin dinlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. <br/>Edinilen bilgiye...

Abone ol

Trabzon’un Arsin ilçesi kaymakamı Salih Altun, telefon görüşmelerinin dinlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce gelişen dinlenme olayıyla ilgili Arsin ilçe kaymakamı Salih Altun ilçe emniyet müdürü ile telefon görüşmelerinin dinlendiğini öğrenmesinin ardından suç duyurusu bulunurken Telekulak skandalının arkasından Trabzon Emniyet Müdürü’nün talimatı olduğu iddia edildi.
Konuyla ilgili Trabzon valiliği, hem de savcılık tarafından açılan soruşturmada yeni bir olay Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın talimatı üzerine, 2 yıldır il genelindeki bütün ilçe emniyet müdürlükleri, karakollar, birim müdürleri ve emniyet müdür yardımcılarının makam telefonlarının özel bir cihaz yerleştirilerek, görüşmelerin kayıt altına alındığı kaydedildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Arsin Kaymakamı Salih Altun, dönemin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Cörüt’e 17 Mayıs 2013’de bir yazı göndererek yazıda belediye encümeninin aldığı karar doğrultusunda 167’inci Sokak ile Şehit Asteğmen Halil Albayrak caddesine araç park edilmemesini, gerekirse devriye gönderilmesini, emri uygulama konusunda kayıtsızlık gösteren polis, amir ve memur hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.
İlçe müdürü Hüseyin Çörüt’de , "Arsin Belediyesi’nin encümen kararı, kaymakamlığınızın isteği doğrultusunda incelenerek sözkonusu yerlerle ilgili park yasağı ve durak yerlerinin vatandaşa ilan edilmediği ve levhaları konulmadığı görülmüştür” cevabını verdi.
Bunun üzerine kaymakam Altun’da müdür Çörüt’ü telefonla arayarak, kendisi tarafından verilen emrin yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek tartıştı. Tartışmalı konuşmanın ardından bir vatandaş, kaymakama, emniyet müdürü ile yaptığı görüşmenin kaydının, ilçede bir marangoza dinlettirildiğini belirtti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine kaymakam Altun, ilçe emniyet müdürlüğüne baskın düzenleyerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile yapılan bütün yazışmaları istedi.
Yazışmaları ı tek tek inceleyen kaymakam Altun, kayıt altına alınan telefon dinlemelerinin bir tutanakla Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirledi.
Bunun üzerine Kaymakam Altun, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Trabzon Valiliği’ne görüşmelerini yasa dışı bir şekilde kayıt altına alan, bunu üçüncü kişilere dinleten sorumlular hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili Trabzon valiliği ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın 2 yıl önce verdiği talimatla, il genelindeki bütün ilçe emniyet müdürlükleri, karakollar, birim müdürleri ve emniyet müdür yardımcılarının telefonlarının özel bir cihaz yerleştirilerek, görüşmelerinin kaydedildiği iddia edildi.
Öte yandan Kaymakan Salih Altun ve İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.
(İHA)