BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,06
ALTIN 2.470,76
HABER /  DÜNYA

Bakan Yıldırım Edirne’de

Edirne Karaağaç’ta köprü ve yol yapımı için Edirne’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Edirne Valiliğini ziy...

Abone ol

Edirne Karaağaç’ta köprü ve yol yapımı için Edirne’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Edirne Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Yıldırım valilikte yaptığı açıklamada, “160 yıllık köprüler artık Edirnemiz’in tarihi kültürel mirası. Daha fazla gelişen trafik altında harap olmasını, eskimesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Bakan Yıldırım, “Edirne’de Pazarkule merkez çevre yolu arasındaki otoyolun temelini atacağız. Orada sadece otoyol yok sekiz tane köprü var. Çok önemli bir proje. 160 yıllık köprüler artık Edirne’mizin tarihi kültürel mirası. Daha fazla gelişen trafik altında harap olmasını, eskimesine izin vermeyeceğiz. Yapılacak olan yeni köprülerle inşallah trafiği buradan alcağız, oraları da ziyaretçilerin gezmesi görmesi için tarihi mirasımız olarak ayrıca değerlendireceğiz" dedi.
Yıldırım, "Ramazan ve Kurban Bayramları’nda bugüne kadar köprüler ve otoyollar ücretsiz oluyor. Henüz almış olduğumuz bir karar yok ama büyük ihtimal ile uygulama aynen devam edecek" diye konuştu.
(İHA)