BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kaykay yarışlarında zincirleme kaza

Kaykaycıların birbirlerine çarptıktan sonra havada takla atarak asfalt zemine çakılmaları amatör kameraya yansıdı.<br/>Güney Afrika’da düzen...

Abone ol

Kaykaycıların birbirlerine çarptıktan sonra havada takla atarak asfalt zemine çakılmaları amatör kameraya yansıdı.
Güney Afrika’da düzenlenen kaykay yarışları birbirinden ilginç kazalara sahne oldu. Yokuş aşağı bir yolda süratle kayan yarışmacılar, birbirlerine çarparak feci şekilde asfalt zemine çakıldı. Meydana gelen her iki ayrı kazada yarışmacıların hayatlarını ise kafalarına taktıkları kaskları kurtardı. İlk kazada süratle gelen bir kaykaycı, yol kenarına güvenlik amacıyla koyulmuş olan saman bariyerlere çarparak, yolun ortasına savruldu. Arkasından gelen iki kaykaycı talihsiz adamı fark etse de üçüncü ve en son gelen yarışmacı, yolun ortasına savrulmuş olan şahsa çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak, asfalt zemine çakılan kaykaycıya ilk müdahale yolun kenarında bulunan izleyicilerden geldi. Zemine çakılan kaykaycının acı içinde bacağını tuttuğu görüldü.
İkinci kazada ise, yokuş aşağı süratle gelen bir kaykaycı dengesini kaybederek yolun ortasına savruldu. Kaykaycının arkasından gelen diğer iki yarışmacı ise yolun ortasına savrulan şahsa çarptıktan sonra taklalar atarak yol kenarına savruldu. Kaza sonrasında acılar içinde kıvranan üç yarışmacıya ilk müdahaleyi, yine yol kenarındaki seyirciler yaptı. Feci şekilde asfalta zemine çakılan yarışmacıların hayatlarını ise kafalarına taktıkları kaskları kurtardı.
(İHA)