BIST 10.602
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.425,02
HABER /  DÜNYA

Kayıplar silahlar koltuktan etti!

Romanya, başkent Bükreş yakınlarındaki Ciorogarla askeri deposundan kaybolan en az 50 ağır silahın sarsıntısını yaşıyor.

Abone ol

Üst rütbeli subaylar tarafından korunan hava kuvvetlerine ait depoda yapılan envanter sonucu en az 50 ağır silahın kayıp olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Savunma Bakanı Mihai Stanişoara, bir basın toplantısı yaparak başta Hava Kuvvetleri Komutanı Constantin Croitoriu olmak üzere, olayda ihmali görülen 15 üst rütbeli askeri personelin görevden alındığını duyurdu. Tüm askeri üslerdeki güvenliğin maksimuma getirildiğini belirten Stanişoara, askeri savcılıkça soruşturma açıldığını söyledi.

Bu arada kayıp silahların bulunması için ülke genelinde güvenlik güçleri alarma geçti. Özellikle deponun bulunduğu Ilfov vilayeti başta olmak üzere bölgedeki Prahova, Argeş, Sibiu ve Braşov vilayetlerini kapsayan geniş çaplı aramalara devam ediliyor. Bölgede kilit noktalara kurulan polis kontrol noktalarında durdurulan araçlar didik didik aranıyor.
Öte yandan eski içişleri bakanlarından Dudu Ionescu, kayıp silahların yurt dışına satılmış olabileceğini ileri sürdü. Realitatea TV'ye konuşan Ionescu, böyle bir hırsızlığın içeriden yardım almadan mümkün olamayacağına vurgu yaptı. 50 kadar kayıp silah arasında, 2 kilometre menzilli PKS ve 1 kilometre menzilli AKM model silahlar ile kalaşnikoflar bulunuyor.