BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Kayıp Kuzey Kore lideri ortaya çıktı ama...

Kuzey Kore lideri Kim Jong un bir aydır ortalarda görünmüyordu, kayıp lider sonunda ortaya çıktı ama sadece gazete manşetlerinde.

Abone ol

1 aydır halka görünmeyen ve hakkında hasta olduğu iddiaları yayılan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, salı günü elinde siyah bir bastonla çekilmiş fotoğraflarıyla gazete manşetlerinde görüldü.

Kuzey Kore resmi haber ajansı ülkenin lideri Kim Jong-un'un 3 Eylül'den bu yana yaptığı ilk kez halk arasına çıktığını bildirdi.

Resmi KCNA ajansı Kim'in Salı günü bilim adamları için yeni inşa edilen yerleşim bölgesine "alan rehberliği" verdiğini ileri sürdü. 32 yaşındaki liderin yokluğu spekülasyona yol açmıştı.

Resmi medya Kim'in yokluğuna gerekçe olarak belirtilmemiş kişisel "rahatsızlığa" atıfta bulunuyor.

BİR AYDIR ORTADA YOKTU

Kuzey Kore devleti için oldukça önemli bir anma törenine katılmayan devlet başkanı Kim Jong-un, bir aydan fazla süredir kamuoyu önüne çıkmadı.

kim_jong-un.jpg

Jong-un'un ortalarda görünmeyişi spekülasyonları tetiklerken, Güney Kore, liderin halen görev başında olduğuna inandıklarını söyledi.

Kuzey Kore devletini yöneten iktidar partisinin kuruluş yıldönümünde ülkenin yetkilileri eski devlet başkanları ve aynı zamanda Jong-un'un babası ve dedesi olan Kim Il-sung ve Kim Jong-il'in mozolesini ziyaret etti.

Ancak Kim Jong-un'un ismi ziyarette katılanlar listesinde yer almadı. Kim Jong-un son üç yıldır anmaya ilk kez katılmadı.

kim_jong-un-hasta-mi.jpg

Devlet Başkanı en son 3 Eylül'de görüntülenmişti. Henüz 31 yaşında olan lider için Güney Kore basını gut hastalığından muzdarip olduğunu yazıyor.

Kuzey Kore devlet televizyonu geçen ay Jong-un'un "rahatsızlık veren fiziksel bir durumu" olduğunu bildirmiş, daha sonra liderin topalladığı görüntüler yayınlamıştı.

Basında ve sosyal medyada Jong-un devrilmiş olup olmadığına dair spekülasyonlar yapılırken, doğrulanmış herhangi bir bilgi mevcut değil.