BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.475,89
HABER /  DÜNYA

İngiliz milyarderden Türkçe Kobani çağrısı

İngiltere ve dünyanın sayılı zenginlerinden Richard Bronson Türkçe olarak Kobani için acil yardım çağrısı yayınladı.

Abone ol

İngiltere’nin ve dünyanın en güçlü şirketlerinden Virgin şirketler zincirinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Richard Branson, Kobani için acil yardım çağrısı yaptı.

‘Kobanê’deki vahim durum, uzlaşma için bir fırsat’ başlıklı yazıda Türkiye’ye çağrı yapan Branson, “bu tarihi bir fırsat Türkiye için. Türkiye Kobanê’ye yardım ederek Kürtler uzlaşma ve barışı sağlayabilir” dedi.

TÜRK DEVLETİ İÇİN SONUÇLARI AĞIR OLUR

Branson yazısında şunları belirtti: “Türkiye, Kürtleri düşman olarak görmemeli. Kürtlere, Kobanê üzerinden onur ve saygı çerçevesinde yaklaşılmalıdır. Eğer Türkiye bu konuda gerekli desteği verirse, Kürtlerle yeni ve aydınlık bir başlangıç yapabilir. Ama Türk devleti bunu yapmazsa sonuçları maalesef ağır ve derin olabilir.’’

richard-branson.jpg

TÜRKİYE YARDIM ETMELİ

Türkiye’nin yaşanabilecek bir katliamın önüne geçebileceğini kaleme alan Branson, ‘Türkiye acil olarak IŞİD'e karşı kendilerini koruyan ve savaşan Kürtlere yardım etmelidir. Bu Türkiye için tarihi bir fırsattır’ dedi.

KOBANİ BENİ ÇOK ÜZÜYOR

Kobanê’de yaşanan durumun kendisini derinden üzdüğünü belirten Branson yazısına şöyle devam etti;

-‘‘Kobanê’deki durum beni çok ciddi derecede üzüyor. Yüzbinlerce Kürt yerinden edildi, 500 civarında insan katledildi. Kobanê’ye yardıma gitmek isteyen Türkiyeli Kürtlere sınırlar kapatıldı, gitmeleri engellendi. IŞİD’in ağır silahlarına karşı kendilerini savunabilmek için ihtiyaç duyulan malzemelerin geçişine izin verilmiyor.’’

Branson yazısının sonunda başta Türkiye olmak üzere dünyanın genelinde Kobanê için yapılan protesto eylemlerine dikkat çekerek, Türkiye'nin bu tehlikeli gidişatı acil olarak görmesi ve Kürtlere kendilerini savunabilmeleri için gerekli ihtiyaçları karşılaması çağrısı yaptı.