BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kayahan, her an haber sunabilir

Haber programlarının formatı, günden güne daha da softlaşıyor. Müzik eşliğinde haber programları yapılır oldu. Kayahan'ın elinde gitarla haber sunması kaçınılmaz..

Abone ol Burhan Ayeri, dedi.Ve haber bültenlerinde müzisyenlerle yapılan haberlere değindi. Ayeri'ye göre yakında Kayahan, elinde gitarla haberleri sunacak...

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak:


Ekranların zaman zaman seyirci profili çıkardıklarını biliyoruz. Ancak, haber bültenlerindeki müzikalleşmenin bu araştırmaların sonucu olduğunu sanmak mümkün değil. Gerçek olan şey, besteciye, şarkıcıya ilgi gösterenlerin sayısı oldukça arttı. SKY TURK'te Özge Özsağman'ın Prof. Dr. Arif Verimli ile Coşkun Sabah'ı birlikte konuk ettiğini görebiliyorsunuz. Hele 'Ayrılık şarkıları, boşandırır mı' konusu işleniyorsa, çağrılan ikili için 'İyi seçim' diyebiliyorsunuz. Arada Sabah'ın uduyla icra ettiği kendi bestesi 'Bir gülü sevdim, bir seni sevdim. Bir mevsimlikmiş senle aşkımız'ı dinledikten sonra Verimli Hoca'nın 'Bunu dinleyen ayrılamaz' şeklindeki teşhisine katılmamak mümkün değil. Ardından Özge Özsağman'ın 'Acı var ama sevgi de var', yapıştırması hoş oluyor. Doğrusu, böyle haberciliğin tümüne can kurban.

Günün değiştiği saatlerde Show TV'de Saba Tümer'in yanında Alişan oturmakta. İskenderun Konseri'ndeki taşlanmadan yola çıkılıp, İbrahim Tatlıses'in Alişan'ı veliaht ilan etmesiyle devam ediliyor. Sonunda esas malzeme ekrana taşınıyor. Nazan Öncel'in 'Olay bitmiştir'i, klibi dahil, ıcığı vıcığı çıkarılıyor. Belli ki Saba da aynı albümde yer alan bazı besteleri dinlemekte.

Bu örnekler şirin. Esas tehlikenin kimse farkında değil. İşin üç adım sonrasını biz yazalım. Yakında, ana haberleri, geceye bakışları sunanların değişeceğini söylemek falcılık değil. Örneğin Kayahan elinde gitar TRT-1'de, Şevket Uğurluer piyanosuyla TRT-2'de haber spikerliğine başlayabilirler. Kanal-D'de Mehmet Ali Birand'ın ataması durdurulur. Yerine Ufuk Yıldırım oturur. TGRT'de Jülide Ateş kovulur, Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici ile mukavele yapılır. Son sözümüz Defne Samyeli'ye. Acele, kabiliyeti olduğu bir enstrüman seçip, derslere başlasın. Yoksa koltuğuna Zeynep Cassarini konmak üzere...