BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,78
HABER /  GÜNCEL

Kavunun pestili çıktı

Malatya'nın Arguvan şehrinde kahvaltı salonu bulunan Muharrem Bayram müşterilerine farklı tatlar sunuyor.

Abone ol

Arguvan'da bir kavun üreticisi, elinde kalan kavunlar ile işletmeciliğini yaptığı kahvaltı salonunda müşterilerine farklı tatlar sunuyor.

 

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bir kavun üreticisi, elinde kalan ürünleri kavun suyu ve pestil olarak değerlendirerek işletmeciliğini yaptığı kahvaltı salonunda müşterilerine farklı tatlar sunuyor. Özellikle ''kavun pestili'', müşterilerden rağbet görüyor.

Müşteriler, genelde kayısı, üzüm, erik, dut, kuşburnu gibi çeşitli ürünlerden yapılan pestilin kavunla üretilen yeni tadını leziz buldu. Bayram çiftinin kahvaltı salonuna uğrayan müşteriler, kavun suyu ve pestiline rağbet gösteriyor.

Arguvan'da yaklaşık 26 yıldır hayvancılık, arıcılık ve çiftçilikle uğraştıktan sonra kahvaltı salonu işletmeye başlayan Muharrem Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine has bal ve süt ürünlerinin yoğun ilgi görmesi dolayısıyla eşiyle kahvaltı salonu açmaya karar verdiğini söyledi.

Kavun yetiştiriciliği de yaptığını dile getiren Bayram, geçmişte İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde satılan Arguvan kavununun, artık eskisi gibi rağbet görmemesi nedeniyle tarlada kalabildiğini belirtti.

Ezip kazanlara doldurdukları kavunu nişasta ve unla karıştırarak kaynattıklarını anlatan Bayram, 3 gün güneşin altında beklettikleri kavun pestilinin tamamen doğal olduğunu vurguladı.
Doğal pestilleri ile balla buluşturdukları kavun suyunun müşterilerden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Bayram, sadece ilçedekilerin değil Malatya dışındaki illerden gelenlerin de kavun suyu ve pestili denediğini ifade etti.