BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kavşakbendi Barajı'nda çocuk cesedi

Kozan'da bulunan Kavşakbendi Barajı'nda çocuk cesedi bulundu.

Abone ol
Kozan ilçesindeki Kavşakbendi Barajı'nda çocuk cesedi bulundu. Cesedin 26 Nisan'da nehre düşerek kaybolduğundan şüphelenilen 2 yaşındaki Menekşe Yıldırım'a ait olabileceği, ancak kimliğinin ailesinin teşhisi sonrası kesinleşeceği bildirildi.

Kavşakbendi Barajı'nda çalışan işçiler tarafından, Göksu Nehri'nde ceset görüldüğü yönünde Kozan Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulunuldu.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile irtibata geçerek dalgıç ve uzman personel isteğinde bulundu. Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün 5 dalgıç ve 10 dağcıdan oluşan ekibi ile İl Emniyet Müdürlüğü su altı polisleri, Aladağ ilçesi Eyner köyü Akören mevkisinden Yedigöze-Sanibey Barajı'na bot indirerek 20 kilometrelik kanyonda ve yakındaki Kavşakbendi Barajı'nda arama yaptı.
Çalışma sonunda, Kavşakbendi Barajı'nın Hidroelektrik Santrali yakınında su yüzeyinde kız çocuğuna ait bir ceset bulundu. Ceset, Yedigöze-Sanibey Barajı'ndan kıyıya çıkarılarak 112 ambulansıyla Kozan Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

OLAY

İlçeye bağlı Işıkkaya köyünde, 26 Nisan günü, kızları Merve(5) ve Menekçe(2) ile içme suyu almak ve ağaçlarını sulamak için Fıngırı Deresi kıyısına giden 6 aylık hamile Neslihan Yıldırım (30), su doldurduğu esnada kızı Menekşe'nin aniden kaybolduğu yönünde Jandarmaya ihbarda bulunmuştu.

Küçük kızın nehre düştüğü şüphesiyle başlatılan arama-kurtarma çalışmaları kapsamında, Fıngırı Çayı ile döküldüğü Zamantı nehri ve Göksu Irmağında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü personeli, jandarma ve köylülerce yapılan 2 günlük aramadan sonuç alınamamıştı.

Kozan'da, Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 5 işçi ile Menekşe Yıldırım'ın bulunması için 2-5 Mayıs tarihlerinde 5 gün süren kapsamlı bir arama çalışması daha yapılmış ancak bu çalışma da sonuçsuz kalmıştı