BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Katliamcıları uydu yakalattı

IŞİD’in geçen yıl Irak’ın Tikrit kentinde yaptığı katliamlara katılan militanlardan 24’ü uydu teknolojisi yardımıyla yakalandı

Abone ol

Iraklı yetkililer, 2014 Haziran’ında Tikrit’i ele geçirdikten sonra yakaladıkları asker ve polisleri kurşuna dizen örgüt üyelerinden 632 tanesinin kimliklerini tespit etmeyi başardı.

Örgütün yayınladığı infaz videolarındaki görüntüleri, bahsi geçen tarihe ait uydu görüntüleriyle karşılaştıran yetkililer, kurbanlara ait 3 yeni toplu mezar belirledi.

İDAM EDİLECEKLER

Daha sonra da yine görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri kullanarak katliamlarda rol alan militanlar tek tek tespit edilip 28’i Tikrit’te ele geçirildi. Yakalanan militanlar hafta ortasında hakim karşısına çıkarıldı. Zanlılardan 4’ü delil yetersizliğinden serbest bırakılırken 24 zanlı katliam yapma suçundan idam cezasına çarptırıldı. Duruşmanın yapıldığı bina önünde toplanan kurban yakınları bir ara salonu basarak zanlılara şişe ve ayakkabı fırlattı.

Yetkililer, daha önce 190 olarak açıklanan kurban sayısının yeni bulunan mezarlardan çıkarılan cesetlerle birlikte 770’i aşabileceğini belirtiyor. Örgütün yayınladığı video ve bildirilerde Tikrit’te bin 700’ü aşkın güvenlik gücünün infaz edildiği öne sürülmüştü.