BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  DÜNYA

Katilleri kendi halkı ihbar etti!

Mavi Marmara baskınını insanlık suçu gören İsrailliler, 37 suçlunun adını iletti. İşte ilk beş...

Abone ol

9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınına katılan 37 İsrail komandosunun ayrıntılı kimlik bilgileri soruşturma dosyasına girdi.

350 mağdur, İsrail'e tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskında ölenlerin aileleri ile yaralı kurtulan toplam 350 kişi, önümüzdeki hafta İsrail Hükümeti, Savunma ve İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı aleyhine tazminat davaları açacak.

Tazminatların tutarları mağdurlar tarafından belirlenecek. Dilekçelerde, baskını inceleyen BM heyetlerinin raporlarından alıntılar yapılarak, askeri müdahalenin yasadışı olduğu hatırlatılacak. İsrail'den hem maddi hem manevi tazminat talep edilerek, ölen 9 Türk vatandaşı için ayrıca yaşasaydı ailelerine sağlayacakları maddi katkıların da hesaplanması anlamına gelen destekten yoksun kalma tazminatları da istenecek.

BİLGİLER TESLİM EDİLDİ

Maddi tazminatlar içinde saldırı esnasında el konulan ve yakınlarına iade edilmeyen tüm eşyaların ortalama bedeli de talep edilecek. İsrail komandolarının isimleri adli yardımlaşma yoluyla İsrail'den istenmiş, bugüne kadar hiçbir yanıt alınamamıştı. Ancak aralarında askerlerin de olduğu bazı İsrailliler, mağdurlarla bağlantı kurarak, 37 komandonun anne baba adı, doğum tarihleri dahil birçok kişisel bilgiyi bildirdi. Avukatlar geçtiğimiz hafta İstanbul Savcılığı'na kapsamlı bir dosya halinde şüpheli komandolarla ilgili ayrıntılı bilgileri teslim etti.