BIST 9.753
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.435,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Güvenlik dersi tarihe karıştı

Talim Terbiye Kurulu, ders çizelgelerinden Milli Güvenlik dersini çıkardı, yerine seçmeli ders koydu...

Abone ol

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla Ocak ayında kaldırılan Milli Güvenlik Dersi’ne ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı da çalışmasını tamamladı. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptığı toplantı ile Milli Güvenlik dersi yerine haftada 1 saat “diğer seçmeli derslerin” alınmasına karar verdi. Alınacak seçmeli dersi öğrenciler belirleyecek.

Talim Terbiye Kurulu, 3 Ocak’ta Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılan Milli Güvenlik Bilgisi dersinin ardından lise 2. sınıflarda haftada 1 ders saatinin boş kalması üzerine çalışmalarını tamamladı. Tüm liselerin 2. sınıflarında haftada 1 saat istenilen seçmeli ders alınacak. Öğrenciler 1 saatlik istedikleri dersi seçebilecek.

Konular diğer derslere eklenecek

TTK, liselere ilköğretim 8. sınıfta verilen Vatandaşlık dersinden ayrı olarak yeni bir vatandaşlık dersini koymayı da gündemine aldı. Liselerde verilecek vatandaşlık dersinin ana konusu “Demokrasi” olacak. Milli Güvenlik dersinde öğretilen bazı konular da burada işlenecek ve dersin içeriğinde de revizyona gidilecek. Bakanlık, sadece 8. sınıflarda Vatandaşlık dersi vermeye devam etme kararını verirse, bu derse yeni konular eklenecek.

Milli Güvenlik dersinin içerikleri 8. sınıf Vatandaşlık dersine aktarılma çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Milli Güvenlik dersinde öğretilen “TSK’nın Kuruluş ve Teşkilatı” başlıklı ünitede ciddi revizyona gidilecek. Burada Genelkurmay Başkanlığı’nın “Başbakanlığa bağlı olduğu” vurgulanacak. “Başkomutan” olarak ayrı açılacak bir konuda da Cumhurbaşkanının “Başkomutanlık görevleri” anlatılacak.

Atatürk İlkeleri de çıkarılıyor

Milli Güvenlik dersinde işlenen “Atatürkçülük” ve “Atatürkçülüğün ilkeleri” konuları ise çıkarılacak. Birçok derste bu konulara değinildiği özellikle 8. sınıflarda “İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük” okutulduğu için Vatandaşlık dersine bu konuların aktarılmayacağı öğrenildi. “İrticai Faaliyetler” konusunun da Milli Güvenlik dersinden çıkarılacağı bunun gerekçesinin de bu konunun da “Atatürkçülük dersinde işlenmesi” olduğu bildirildi.

Milli Güvenlik dersindeki “Ermenilerle ilgili” ifadeler de elden geçirilecek. Ermeni okullarının da itirazını dikkate alan Bakanlık bu bölümlerdeki gelen raporlara göre “rahatsız edici” ifadelerden kitapları arındıracak.