BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL

Katilin unuttuğu ayrıntı

Cinayetin faili bulunamadı. Aradan 5 yıl sonra polis özel bir ekip kurdu. Her ayrıntı titizlikle incelendi. Ve işte sonuç.

Abone ol Konya'da 2001 yılında bir minibüs şoförünün boğularak öldürülmesi olayının faili, cinayetin aydınlatılması için geçen yıl kurulan özel ekibin çalışması sonucunda 7 yıl sonra yakalandı.

Katilin olay yerinde içtiği sigara izmaritlerini aynı yöntemle söndürmesi polisin cinayeti aydınlatmasına yardımcı oldu. Polis cinayeti bir kişinin işlediği sonucuna vardı. Olay yeri civarındaki otellerin kayıtları incelendi.

Yapılan incelemede olaydan 4 yıl önce Batman nüfusuna kayıtlı Bilal Ç'nin (38) cinayet bölgesine yakın bir bölgedeki bir barakada 3 ay boyunca kaldığı, daha sonra da sık sık Konya'ya gelerek cinayetin işlendiği bölgeye yakın otellerde konakladığını tespit eden eden polis, cinayetten kısa bir süre sonra bu kişinin Konya'dan ayrıldığını belirledi.

TEHDİT ETTİĞİ KİŞİLERE DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞ

Bunun üzerine uyuşturucu bağımlısı ve suça meyilli olduğu bildirilen şüpheli Bilal Ç'yi 6 ay boyunca takibe alan polis, bu süre içinde şüphelinin öfkelendiği kişileri iple bağlayarak boğacağı yönünde tehdit ettiğini, içtiği sigaraların da cinayet yerindeki sigara izmaritleriyle aynı yöntemle söndürüldüğünü tespit etti.

Ayrıca kavga ettiği eşinin de polise başvurarak Bilal Ç'nin kendisini iple ellerini domuz bağına benzer şekilde bağlayarak darbettiği şikayetinde bulunması üzerine, cinayetin bu kişi tarafından işlendiği kanaatine varan polis, düzenlediği gece baskınıyla Bilal Ç'yi Batman'daki evinde yakaladı. Minibüsteki parmak izi ile Bilal Ç'den alınan parmak izleri de birebir uyuştu. 

HİZBULLAH CİNAYETİ SÜSÜ VERMEK İSTEDİ

Karşısında polis ekiplerini görünce şaşıran Bilal Ç'nin Batman'daki karakola getirildiğinde 42 plakalı polis aracını gördüğünde şok olduğu, yakalanmasının sebebini sorduğunda ise polisin ''Yıllar öncesiyle ilgili uzun bir hikaye'' cevabıyla karşılaştığı belirtildi. Daha sonra Konya'ya getirilen şüphelinin 5 saat süren sorgusunun ardından cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Olayın çözülmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da 2 bin 376 gün önce işlenen cinayetin çözümlendiğini, polisin özverili çalışması sonucu adaletin tecelli ettiğini söyledi.