BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

Katil gidip Dinki sormuş!

Hrant Dink'in katilinin, olaydan bir kaç saat önce Agos gazetesine gittiği ortaya çıktı. İşte olanlar;

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün fotoğrafları dağıtılan zanlının, Agos Gazetesi'nde görevli sekreterler tarafından teşhis edildiğini bildirdi.

Güler'in verdiği bilgiye göre, katil öğle saatlerinde Agos gazetesine gitmiş ve Dink'i sormuş. Kendisini Ankara Üniversitesi'nden bir öğrenci olarak tanıtan katil zanlısı, Dink'e bazı sorularının olacağını söylemiş.

Sekreterleri de prensip uygulaması olarak randevusuz görüşme yaptırmadıkları için Hrant beyin orada olmadığını ifade etmişler. Katil zanlısı bunun üzerine gazeteden ayrılmış.


Dink'in sekreterleri daha sonra saat 14:00 sıralarında dışarı çıktıklarında söz konusu kişiyi tekrar bir bankanın önünde görmüşler ama kuşkulanmamışlar.

GÖZALTINDA KİMSE KALMADI

Vali Güler'in verdiği bilgiye göre, cinayetle ilgili olarak şu ana kadar 20'ye yakın ihbar alındı. Gözaltında ise olayla ilgili kimse bulunmuyor. Katil zanlısının beresinin bulunduğu yönündeki bilginin de gerçek olmadığı ortaya çıktı.

POLİS İZ PEŞİNDE

Öte yandan polis ekipleri, cinayetin işlendiği Agos Gazetesi civarında sokak sokak dolaşıp, kamera görüntüsünden elde ettikleri zanlının fotoğrafını vatandaşlara göstererek bilgi toplamaya çalışıyor.//