BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  DÜNYA

Katar'a ilk yardım uçağı gidiyor! Bakın hangi ülkeden?

KATAR'ı komşuları yalnızlaştırırken destek yakınlardan geldi. Katar, Türkiye ve İran ile gıda ve su görüşmeleri yaptı. İlk uçakta İran'dan bugün kalkıyor.

Abone ol

Suudi Arabistan ve Mısır'ın başını çektiği komşuları tarafından yalnızlaştırılan Katar'a ilk yardım uçağı yola çıkıyor. İran yerel medyası, Tahran yönetiminin yiyecek taşıyan ilk kargo uçağını Katar'a göndermeye hazırlandığını duyurdu.

Doha yönetiminin, Türkiye ve İran'la gıda temini için görüşmeler yaptığı dün açıklanmıştı. İki milyondan fazla insanın yaşadığı 11 bin kilometrekarelik küçük Basra Körfezi ülkesi, yiyecek ve su talep ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Katar'a gıda göndermeye hazır olduğunu ve Doha yönetimiyle görüşmeyi beklediğini aktarmıştı. Reuters'a konuşan ve ismini açıklamayan yetkili, yeni anlaşmalar kapsamında ihraç ürülerinin Katar Havayolları'na ait kargo uçaklarıyla ülkeye sokulacağını belirtti.

KATAR'DA GIDA DURUMU NE?

İthal ürünler ülkeye halihazırda limanlar ve havaalanları üzerinden girmeye devam ediyor. Yetkili ayrıca, Katar'da dört hafta yetecek tahıl stoğu olduğunu söyledi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman es-Sani de Salı günü CNN'e, "2014 yılından bu yana stratejik stoğa sahibiz. Hayatın etkileneceğini düşünmüyoruz" dedi. Katar'da yetkililer, krizin başından bu yana gıda konusunda panik yaşanmaması için halka çağrı yapıyor.
Krizin ortaya çıkmasının hemen ardından birçok kişi süpermarketlere ve bakkallara koşarak, stoklamak amacıyla süt ve diğer gıda ürünleri satın almıştı.

Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı ise paniği engellemek için sosyal medyada, rafları dolu olan süpermarket fotoğrafları paylaşmıştı.