BIST 10.139
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.389,28
HABER /  DÜNYA

Kasa hırsızlarından parmak izine kolalı önlem

Gaziosmanpaşa’da 5 hırsız, girdikleri işyerindeki kasayı ve değerli bazı eşyaları çalarak kaçtı. Parmak izi bırakmamak için dokundukları yer...

Abone ol

Gaziosmanpaşa’da 5 hırsız, girdikleri işyerindeki kasayı ve değerli bazı eşyaları çalarak kaçtı. Parmak izi bırakmamak için dokundukları yerlere kola döken şüphelilerin işyerinden çıkarken sütlaç almayı ihmal etmemeleri dikkat çekti.
Olay, Karadeniz Mahallesi Beşyüzevler eski Edirne asfaltı üzerinde 30 Eylül’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hırsızlık amacıyla gece yarısı işyerine gelen şüpheli 5 genç lokantanın çevresini kolaçan ettikten sonra gençlerden biri içeriye girdi. Diğer 4 şüpheli çevrede gözcülük yaptığı sırada işyerine giren şüpheli, önce işyerindeki para kasasını, ardından da değerli bulduğu bazı eşyaları aldı. Şüpheli, daha sonra dolaptan aldığı iki şişe kolayı dokunduğu yerlere dökerek parmak izini kaybetmeye çalıştı. Ardından işyerindeki dolaba yönelen şüpheli, kendisi ve arkadaşları için 5 kase sütlaç alıp ayrıldı.
Yaşanan hırsızlık işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde işyerinin çevresinde dolaşan 5 şüphelinin kendi aralarında konuştuktan sonra şüphelilerden birinin işyerine girdiği, diğer 4 şüphelinin ise lokanta çevresinde gözcülük yaptığı görülüyor. Bu sırada gözcülük yapan şüphelilerden birisi ise güvenlik kamerasının açısını değiştirmeye çalışıyor. Ardından işyerine giren şüphelinin önce para kasasını işyerinin ortasına doğru sürüklediği ve ardından bazı değerli eşyalar ile dolaptan aldığı sütlaç kaseleri ile işyerinden sürünerek uzaklaştığı görülüyor.
Olayı sabah saatlerinde öğrendiğini belirten işyeri sahibi Emre Karcı, “Olay 02.30 sıralarında oldu. Sabah 06.30’da elemanımız işyerini açmaya geldiğinde olayı bize telefonla bilgi verdi. Bizde daha sonra olayı karakola bildirdik. Ondan sonra işyerimize gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Daha sonra olay yeri inceleme ekipleri gelerek parmak izi almaya çalıştı. Şahıslardan 3 tanesinin yakalandığı bilgisi geldi. Zararımız büyük, diğer şahısların da yakalanmasını bekliyoruz” dedi.
Güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkarak çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı tespit edilen 3 kişi ile birlikte toplam çalınan 15 bin TL’den 8 bin TL’yi ele geçirdi. Ekipler, olaya karıştığı tespit edilen diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
(İHA)