BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kartpostallar teknolojiye yenik düştü

Özel günlerde tebrikleşme geleneğinin başını çeken kartpostala duyulan ilgi azaldı. Kartpostal satıcıları, satışların yok denilecek kadar az...

Abone ol

Özel günlerde tebrikleşme geleneğinin başını çeken kartpostala duyulan ilgi azaldı. Kartpostal satıcıları, satışların yok denilecek kadar az olduğunu söyledi.
Kayseri’de kırtasiye sektöründe çalışan Hacı Ali Alemdar, kartpostalların az satılmasından yakındı. Gelişen teknoloji ile birlikte geçmişte tebrikleşme geleneğinin favorisi olan kartpostalların satışının yok denilecek kadar azaldığını dile getiren Alemdar, vatandaşların cep telefonu ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla kartpostala ilgi duymadığını söyledi. Sadece öğrencilerin ödev yapmak için kartpostal aldığını dile getiren Alemdar, “Teknolojinin gelişmesi ile beraber kartpostalların pabucu dama atıldı. Geçmişte kullanımı yaygın olan kartpostallar günümüzde ilgi görmüyor. Özel günlerde tercih edilen kartpostalların yerini internet ve cep telefonları aldı. Artık insanlar bayram mesajlarını e-mail yolu ile veya telefonla atıyor. Geçmişte etkili bir iletişim aracı olan kartpostalları şimdilerde sadece ödev yapmak için öğrenciler alıyor” diye konuştu.
Kartpostalın unutulmaması için özel günlerde çevresindekilere kartpostal gönderdiğini belirten Nadiye Af ise, “Tanıdıklarıma eskisi gibi mesaj göndermek için kartpostal kullanıyorum” dedi.
(İHA)