BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  GÜNCEL

Kartalda okullara destek

Kartal Belediyesi okullarda masa tenisi ve hafıza tekniği eğitimi vererek eğitimin kalitesini artırıyor.

Abone ol

Kartal Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kartal'daki 60 okulda, bir yandan hafıza ve hızlı okuma eğitimi, diğer yandan masa tenisi eğitimi verilerek ilçe genelinde eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi sağlanacak. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde masa tenisi eğitimi ile hafıza ve hızlı okuma eğitiminin tanıtım toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp ATASOY, Kartal'daki okul müdür ve yöneticilerinin yanı sıra, Kişisel Gelişim Uzmanı ve eğitimci Oğuz SAYGIN ile masa tenisi hocası Feridun TUNGAÇ katıldılar.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, Kartal'ın lider ve çağdaş bir kent olmasında eğitimin rolünün önemini vurgulayıp Kartalite Projesinin temel dinamiğinin eğitim olduğunu, eğitime fiziki anlamda da ciddi destekler vermeyi sürdürdüklerini söyledi. Başkan DAĞLAR, bu yıl 3600'ü üniversite olmak üzere toplam 5500 öğrenciye eğitim bursu verdiklerini hatırlatıp belediye meclisinden alınan bir kararla belediyeye ait 3 arsayı okul yapmak üzere il özel idaresine devredecekleri ve böylece ilçedeki okul sayısının artırılacağı müjdesini verdi.

Amaçlarının; Kartal'da öğrenim gören 100 bin dolayındaki öğrencinin bedensel ve zihinsel yönden gelişiminin artırılmasını sağlamak olduğunu, bunun için okullara masa tenisi dağıtılıp eğitim verileceğini, hafıza ve hızlı okuma eğitim derslerinin verilmesiyle de Kartal'ın eğitimdeki başarı çıtasının gittikçe yükseltileceğini söyledi. Başkan konuşmasının sonunda "Bu projeyle, öğrencilerimiz şiddet ve zararlı alışkanlıkların tehdidinden uzak tutulacak, hem bedensel, hem de zihinsel eğitimlerle yetişmiş olacaklar."dedi.

Kişisel gelişim uzmanı ve eğitimci Oğuz SAYGIN da projeyle ilgili verdiği bilgide,hızlı okuma ve hafıza eğitimi dersleriyle, öğrencilerin dakikada 150 kelime olan yavaş okuma alışkanlığının bu eğitim sonrasında, dakikada 300 ila 600 kelimeye ulaşmasının yanı sıra hızlı okuma ve okuduğunu anlama yeteneğini sağlayarak hafıza gelişimini sağlayacağını, bunun da öğrencilerin okuldaki başarısını artırması, ÖSS ve OKS gibi sınavlarda hem hız kazandıracağını, hem de başarı grafiğini önemli ölçüde arttıracağını vurguladı.

Bu eğitim için her okuldan belirlenen iki öğretmene verilecek üç günlük eğitimin ardından bu öğretmenlerin, hafızayı etkin kullanma ve hızlı okuma eğitimi vereceklerini söyledi. SAYGIN, bedensel gelişim için de, masa tenisi olmayan 40 civarında okula öncelikle tenis masası dağıtılıp her okuldan seçilecek 3 öğrenciye ders dışında hafta sonları ulaşım ve diğer ihtiyaçlar belediyece karşılanmak üzere, eğitim verileceğini söyledi.