BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.416,27
HABER /  GÜNCEL

Kars'taki feci kazada can pazarı yaşandı

Kars'ta meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Abone ol

Kars'ta öğrenci servisi 5 yıldır süren yol çalışması nedeniyle kamyonun altına girdi Yaşanan korkunç kazada 5 kişi hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kars'ta öğrenci taşıyan 39 DZ 036 plakalı Tugay Alkan (22) yönetimindeki öğrenci servisi, 5 yıldır süren duble yol çalışmaları nedeni ile tek şerit olarak kullanılan yolda 25 LE 242 plakalı Emrullah Kaba (40)'nın kullandığı kamyonun altına girdi.

Kazada yaralanan 28 kişiden 5'i hayatını kaybetti. Yaralılardan 3'ünün durumunun daha ağır olduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Kars'ın Sarıkamış ilçesini Karakurt'a ve Erzurum'a bağlayan yolun Mescitli köy mevkiinde yaşanan kazada, öğrenci taşıyan 39 DZ 36 plakalı Tugay Alkan yönetimindeki servis aracı, ormanlık bölgede yokuş çıkan 25 LE 242 plakalı Emrullah Kaba yönetimindeki kamyonu sollamaya çalıştı. Tek şerit olan yolda karşıdan gelen araca çarpmamak için manevra yaparken kamyonun altına girdi.

OLAY YERİ CAN PAZARINA DÖNDÜ

Mescitli köyü yakınlarında meydana gelen kazayı gören köylülerin 112'ye durumu bildirilmesi üzerine Kars, Sarıkamış ve Selim ilçelerinden ambulanslar olay yerine sevk edildi. İlk olarak Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 28 yaralıdan 5'i hayatını kaybetti, 16 yaralı ise Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan yaralı 3 öğrenci yoğun bakıma alındı.

Kazayı haber alan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde yaralılara ve ailelerine geçmiş olsun diledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç ise Kars'a sevk edilen öğrencileri hastane girişinde karşılayarak durumları hakkında bilgi aldı.

Diğer taraftan Karayolları'na tepki gösteren kazazedelerin akraba ve aileleri, 5 yıldır bitirilemeyen yol için yetkilileri göreve çağırdı.