BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Depremzede yakınları Van'a gidiyor

Van'da yaşanan depremin ardından depremzedelerin İstanbul'da bulunan yakınları telaşla bölgeye hareket etti...

Abone ol

Depremin ardından depremzedelerin İstanbul'da bulunan yakınları sabah saatlerinden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne geldi.

Çok sayıda vatandaş, THY'nin sabah 07.32'de kalkan TK 2746 sefer sayılı İstanbul - Van tarifeli seferine yoğun ilgi gösterirken, bazı vatandaşların gece saatlerinden itibaren havalimanına gelerek uçaklarını beklediği ve yorgun düşerek terminal içerisinde uyuya kaldıkları görüldü.

VAN'A BİLET ALMAKTA ZORLUK ÇEKTİK

Akrabalarının çoğundan haber alamadığını, zorlukla çocuklarına ulaştığını belirten Mehmet Dursun, "Van'da ki evimizde hasar var, yıkıntı çok varmış. Anne ve babama, diğer akrabalara ulaşamadım. Şu anda çok telaşlıyım çünkü bir çok akrabalarımdan haber alamadım. Van'da lokantamız vardı orada da sanırım hasar var. Amca çocuklarımdan haber yok hiç kimseye ulaşamıyoruz. Bir an önce oraya ulaşmak tek istediğim. Sabah saat 05.00 gibi havalimanına geldim. Yedek uçak olacak diye bekliyorum, bilet almakta bayağı zorlandık. Gece saat 02.00'ye kadar bilet için bekledik zor da olsa bilet bulabildik" dedi.

DOKTOR TATİLİNİ YARIDA BIRAKIP VAN'A DÖNDÜ

Van'da doktor olarak görev yapan, ancak depremin olduğu sıralarda tatil için İstanbul'da bulunan Ülgen Yalaz ise, "Dün tatildeyken deprem olduğunu öğrendim. Van'da bulunan arkadaşlarla telefonda görüştüm. Oradaki durumun ciddiyetini öğrenince apar topar hazırlanarak göreve gidiyorum. Dün orada yaşananları televizyonlardan takip ettim. Benim için depremde İstanbul'da bulunmam büyük bir şanstı. Van merkezde görev yapıyorum. Bölgeye ulaşınca, bizde gerekli çalışmalarda bulunacağız" diye konuştu.

THY, VAN'DAN 143 KİŞİYİ ÜCRETSİZ GETİRDİ

Van'da meydana gelen depremin ardından Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, 140 yolcu ve 3 bebeği, ücretsiz olarak İstanbul'a getirdi. TK3723 sefer sayılı uçak saat 05.50'te İstanbul'a indi.

İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne gelen yolcuların çoğunluğunu Van'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gözlenirken, öğrenciler yakınlarını arayarak İstanbul'da olduklarını bildirdiler.

İstanbul'a gelen yolcular, "Van'da çok büyük bir felaket var, insanlar mağdur durumda yıkılan evler var. Havalimanın'da sıkıntı var uzun saatler uçak bekledik. Ölü sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Kesinleştirmeden de açıklamak istemiyorlar vatandaşlarımız da bu duruma çok üzgünler" diye konuştular.