BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Karma üniversite başını yedi

Suudi Arabistan'da karma üniversite huzursuzluğu. Krala itiraz eden din adamı görevinden uzaklaştırıldı.

Abone ol

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, ülkenin iki hafta önce açılan ilk karma üniversitesini eleştiren bir din adamını görevinden uzaklaştırdı.

Resmi haber ajansı Saudi Press'in bildirdiğine göre Kral Abdullah'ın talimatıyla, Şeyh Saad bin Nasır el Şethri'nin, hükümete bağlı İslam Alimleri Konseyi'ndeki görevine son verildiği bildirildi.

Kararda, uzaklaştırılma sebebi belirtilmedi, ancak yerel basında el Şethri'nin, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki (KAUST) uygulamayı eleştiren yorumları yer almıştı.

El Şethri, kadın ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim almasının ''İslam dininde büyük bir günah'' olduğunu söylemiş ve uygulamanın erkeklerin dikkatini dağıtacağını öne sürmüş; hükümete yakın basın-yayın organlarında ise bu yorumlar, ''Kral Abdullah'ın reformlarını zayıflatmaya çalıştığı'' öne sürülerek sert bir şekilde eleştirilmişti.

Sadece yüksek lisans eğitimi verilen KAUST'ta 61 ülkeden gelen 800 öğrenci eğitim görüyor.

Üniversite, Kral Abdullah'ın ülkede yapmayı planladığı reformlarla ilgili uzun dönemli projelerinden birinin hayata geçmesi olarak değerlendiriliyor.