BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  DÜNYA

Karısı 2 çocuğu ile birlikte IŞİD'e kaçtı!

Fas asıllı Belçika vatandaşı Faouzi el Boukabouti, 13 Şubat’ta IŞİD'e katılmak üzere 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğu ve iki kardeşi ile evi terk eden eşi Fatima Bazarouj’u aramak üzere Türkiye’ye geldi.

Abone ol

28 Şubat’ta başlayan ve Gaziantep’ten İstanbul’a, Şanlıurfa’ya ve Nizip’e uzanan maceralı arayışını Star’a anlatan el Boukabouti, Türk makamlarının eşini ve çocuklarını bulmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalara teşekkür ederken, Türkiye’den ailesine kavuşmak için yardım istedi.

Faouzi Boukabouti, Fatima ve iki çocuğunun ve yanlarında bulunan iki kardeşinin Türkiye sınırlarından çıktıklarına dair herhangi bir kayda rastlanmadığını söyledi.

YETERLİ ÖNLEM ALINDI MI?

Yanında Belçikalı Fas asıllı milletvekili Ahmet el Khannouss ile Sultanahmet’te kaldıkları otelde Star’a ilginç öyküsünü anlatan Boukabouti, Belçikalı yetkililerin yavaş davrandıklarını söyledi. İlk başvurularında Belçika güvenlik makamlarının yeterli önlemleri almadığını, eğer almış olsalardı ailesine kavuşacağını anlattı. Eşi Fatıma’nın bir kardeşinin bir yıldır IŞİD'te olduğunu ve Deyr ez-Zor ya da Rakka’da bulunduğunu sözlerine ekledi.

FACEBOOK'TAN HABERLEŞMİŞLER

Boukabouti, Belçika doğumlu, üniversite mezunu, Brüksel’de yaşayan ve sosyal uzman olarak Belçika kurumlarında çalışan Fatima’nın, yaşları 15 ve 24 olan diğer iki kardeşi ile sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden DEAŞ’taki kardeşiyle haberleştiğini ve “hicret” kararı aldıklarını belirtti. Türk makamlarının internet üzerinde yaptıkları araştırmalarda ipuçlarına rastladığını söyleyen Boukabouti, son olarak Fatih’ten internete bağlanan Fatima’nın cep telefonunun Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten bu yana kapalı olduğunu belirtti.

080320152327563298069_2.jpg

MAHİNUR ÖZDEMİR DEVREYE GİRDİ

Fatima, Belçika’da yaşayan Türk asıllı milletvekili Mahinur Özdemir’in üniversiteden arkadaşı. Star’a konuşan Özdemir, Fatima’nın eşinin olayın ardından kendisiyle temasa geçtiğini ve girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Belçika, 2012 yılından bu yana DEAŞ’a katılmak üzere Suriye’ye giden 400 kişiyle Avrupa ülkeleri arasında ön plana çıkıyor. DEAŞ’a katılımın engellenmesi için yeterli bir refleksin olmadığının altı çiziliyor.