BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Karikatür krizi büyüyor

Danimarka medyasında Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayımlanmasına tepki yağıyor.

Abone ol

Irak'ta hemen hemen bütün marketler Danimarka malı satmama kararı aldı. Market sahiplerinin yanı sıra vatandaşlar da artık Danimarka malı almayacaklarını söylüyor.

Reyonların önlerine ve market camlarına "Danimarka malı ne alınır ne satılır" yazıları asılması dikkat çekerken, market reyonlarındaki Danimarka malları da çöplere atıldı. Bağdat'ta bulunan market reyonlarından bu ülkeden gelen mallar indirildi. Bağdat'ta çok tüketilen Danimarka malı, 'Lurbak' ve 'Bük' isimli peynirlerin artık satılmadığı öğrenilirken, market sahipleri bu olaydan önce bu peynirlerin en fazla tüketilen ürünlerin başında geldiğini söyledi.

Market sahibi Amir El Cubul, "Biz artık marketler olarak bundan sonra Danimarka malını ne alacağız ne de satacağız. Bizim Peygamberimize dil uzatanlarla işimiz olmaz. Bu karar artık tamamen devam edecek özür dileseler bile artık bir şey değişmeyecek. Marketlere Danimarka malları girmeyecek" dedi. Alışveriş yapan Ahmed Abid de, "Ben artık Danimarka peyniri almayacağım. Başka mallara bakacağım. Çünkü Peygamberimiz bizim için çok önemlidir. Onlara tepkimizi bu şekilde vereceğiz" diye konuşurken markette alışveriş yapan Iraklı Hıristiyan Suhad Davud, "Ben Hıristiyan'ım ve bu olayı kınıyorum. Bundan böyle ben de Danimarka malları almayacağım. Biz yılardır Müslümanlarla aynı yerde kardeşçe yaşadık ve yaşayacağız. Buradan batılı ülkelere bir mesajım olacak; biz Hıristiyan olarak Irak'taki Müslüman kardeşlerimizle güzelce yaşıyoruz. Bunu kimse bozamaz. Danimarka gazetesini kınıyoruz" şeklinde konuştu.