BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kardeş Türküler, Çankaya için söyledi

Kardeş Türküler, Çankaya Belediyesi çalışanlarını çok kültürlü müzikleriyle coşturdu.

Abone ol

Kardeş Türküler bu kez Çankaya Belediyesi emekçileri için söyledi. Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nu dolduran belediye çalışanları ile ailelerine verdikleri konserde Anadolu, Trakya ve Mezopotamya Halk Şarkılarını seslendiren grup, keyifli anlar yaşattı.

Konsere Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Bürokratları ve çalışanları katıldı.

EMEĞİN KALESİ ÇANKAYA

Etkinlik, çalışanların haklarının gittikçe kaybolduğu bir ortamda buna karşı direnen ve yöneticisi, işçisi ve memuruyla tüm emekçilerin haklarına sahip çıkma dik duruşunu gösterme duygusuyla “Emeğin Kalesi Çankaya” temasıyla düzenlendi. Çankaya halkına 7/24 hizmet sunan belediye çalışanları ile ailelerine moral ve motivasyon kazandıran konser öncesi Belediye Başkanı Taşdelen de bir konuşma yaptı.

TAŞDELEN “ÇANKAYA’YI HAK ETTİĞİ HİZMET NOKTASINA BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”

“İnsan odaklı, sorun değil çözüm üreten, halkıyla iç içe olan bir belediye yaratmak için sizlerle birlikte bir yıllık çok ciddi bir çalışmanın içerisinde olduk” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Alper Taşdelen, işçisi, memuru ve yöneticileri birlik ve beraberliği yakalayamamış belediyelerin başarılı olamayacağını belirtti. Belediyenin gerçek sahibinin emekçileri olduğunu söyleyen Taşdelen’in “Ben işçimin, memurumun ve halkımın belediye başkanıyım, asla müteahhitin, taşeronun belediye başkanı değilim” sözleri salondan büyük alkış aldı.

taşdelen.jpg

Çankaya’nın rantının Çankaya halkına hizmet olarak döneceğini belirten Taşdelen, “Çankaya’yı hak ettiği hizmet noktasına birlikte taşıyacağız” dedi.

KANİ BEKO “BİZE İÇ GÜVENLİK REFORM YASASI DEĞİL İŞ GÜVENLİK REFORM YASASI LAZIM”

Çankaya Belediyesi’nin yaptığı toplu iş sözleşmesinin Türkiye’nin en iyilerinden olduğunu belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuşmasına Alper Taşdelen’e teşekkür ederek başladı. Çankaya Belediyesi’nin demokrat, aydınlık insanların kalesi olduğunu ifade eden Beko, “Bu aydınlık insanlara Çankaya yetmez, Ankara yakışır. Sizlerin emekleri ve çalışmalarıyla bunun da olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Beko “Bize İç Güvenlik Reform Yasası değil İş Güvenlik Reform Yasası lazım. Asıl yapılması gereken budur” şeklinde konuştu.

TAŞDELEN VE BELEDİYE EMEKÇİLERİ FARKLI KÜLTÜRLERİN EZGİLERİYLE HALAY ÇEKTİLER…

Konuşmaların ardından başlayan “Kardeş Türküler” konseri, farklı kültürlerin türkü ve ezgilerini Çankaya emekçileriyle buluşturdu. “Güldaniyem”, “Kerkük Zindanı”, “Mirkut”, “Oğlan Oğlan”, “Ala Del’una” ve “Kara Üzüm Habbesi” gibi 18 türküden oluşan repertuarını seslendiren grup, salonu dolduran dinleyicilere adeta müzik ziyafeti verdi. Çankaya emekçilerinin hep bir ağızdan söyledikleri türkülere Belediye Başkanı Alper Taşdelen de zaman zaman çekilen halaylara katılarak eşlik etti.