BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL

Karayılan o gece vuruldu

Kandil'e yapılan gece baskının perde arkasından Karayılan çıktı. Flaş iddia Karayılan'ın öldüğü yönünde.

Abone ol Genelkurmay’ın 1 Mayıs’ta PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki varlığına yönelik düzenlediği hava operasyonunda PKK’nın en önemli isimlerinden Murat Karayılan’ın öldürüldüğü iddia edildi.

TSK'nın son sınır ötesi hava harekatının nedeninin de Murat Karayılan olduğu öne sürüldü. Karayılan'ın Kandil'de 200 teröristin katılacağı bir toplantıya katılacağı bilgisini alan TSK, havadan Kandil'e bomba yağdırdı.

Hava harekatında Karayılan ile birlikte üst düzey çok sayıda teröristin öldüğü öne sürüldü. Teröristler büyük panik yaşarken, telsiz konuşmaları kesildiğ için son durum tam olarak tespit edilemedi.

Genelkurmay'ın Karayılan'ın öldüğünü henüz kesin olarak belirleyemediği için açıklama yapmadığı söyleniyor. Ancak dün TSK'Dan gelen açıklamadaki "“Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzen sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir" sözü dikkat çekici bulunuyor.

150 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Kandil Dağı'ndaki operasyonda 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, öldürülenler arasında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunabileceği belirtildi.
 
Açıklamada, PKK'ya ait tüm hedeflerin imha edildiği ve operasyonun örgütte büyük paniğe yol açtığı ifade edildi.