BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Karatay seçim sonuçları 2019 Konya ilçeleri yerel seçim sonucu

KARATAY ilçesinde yerel seçim sonuçları Konya il genelini etkileyeceği için kritik önemde, Karatay 2019 yerel seçim sonuçları yeni başkanı belirleyecek.

Abone ol

Karatay ilçesinin 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında da belirleyici olacak. Karatay ilçesinde yerel seçimlere, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katıldı. 

Karatay eçim sonuçları : 2019 yerel seçimlerinde Konya genelinde olduğu gibi Karatay ilçesi Belediye Başkanlığı için de kıyasıya bir rekabet vardı. Karatay seçim sonuçları Anadolu Ajansı verileri ile internethaber.com sitesinde yer alacak. Aşağıda yer alan linkten KonyaKaratay yerel seçim sonuçlarının anlık verilerine seçim yasağının kalkması ile birlikte ulaşabilirsiniz. 

Konya ilçeleri ve Karatay seçim sonuçları sayfası - tıklayın

2014 Karatay seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Konya Karatay Belediye Başkanlığı seçimini hangi partiden, kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Karatay Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

2014 yılı Konya yerel seçim sonuçları : 2014 yılı seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye başkanlığını AK Partili Tahir Akyürek açık farkla kazanmıştı.