BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Antalya ve ilçeleri 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

ANTALYA 2019 yılı seçim sonuçları büyük merak konusu, Antalya ve ilçeleri yerel seçim sonuçları Cumhur ve Millet ittifakı için hayati önemde.

Abone ol

ANTALYA seçim yarışının en çekişmeli geçtiği yerlerden biriydi haliyle seçim sonuçları en çok merak edilen illerden biri oldu. Bursa gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin el değiştirebileceği iddiası vardı. Ancak son anketler Menderes Türel'in yarışta öne geçtiğini ortaya koydu.  

Antalya için ORC tarafından yapılan seçim anketine göre Menderes Türel yüzde 48.9 ile sandıktan birinci çıkacak görünüyor. Gezici'nin anketine göre ise Menderes Türel'in alacağı oy daha yüksek çıkacak. 

Antalya ilinde yerel seçimlere, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katıldı. AK Parti ile MHP Bursa'da Cumhur ittifakı altında birleşirken CHP ve İYİ Parti de millet ittifakı ile yarışa katıldı. 

2014 yılı Antalya yerel seçim sonuçları

antalya seçim sonuçları