BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Samsun ilçeleri İlkadım yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019 seçimi

İLKADIM ilçesinde yerel seçim sonuçları Samsun il genelini etkileyeceği için kritik önemde, İlkadım 31 mart yerel seçim sonuçları yeni başkanı belirleyecek.

Abone ol

İlkadım ilçesinin 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaşanan yarışta etkili olacak. İlkadım ilçesinde yerel seçimlere, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katıldı. 

İlkadım seçim sonuçları : 2019 yerel seçimlerinde Samsun genelinde olduğu gibi İlkadım ilçesi Belediye Başkanlığı için de kıyasıya bir rekabet vardı. İlkadım seçim sonuçları Anadolu Ajansı verileri ile internethaber.com sitesinde yer alacak. Aşağıda yer alan linkten Samsun İlkadım yerel seçim sonuçlarının anlık verilerine seçim yasağının kalkması ile birlikte ulaşabilirsiniz. 

Samsun ilçeleri ve İlkadım seçim sonuçları sayfası - tıklayın

İlkadım ilçesi 2014 seçim sonuçları nasıldı? : İlkadım belediye başkanlığı için 7 aday yarışmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Osman Topaloğlu ilçede oy kullanan 16.556 seçmenin oyu geçerli sayılan 15.715'inden aldığı %57.81'lik oy oranı ile üst üste ikinci kez seçildi. 15 kişiden oluşan belediye meclisinde Adalet ve Kalkınma Partisi 11, Milliyetçi Hareket Partisi ise 4 koltuk kazandı. 

2014 yılı Samsun yerel seçim sonuçları : Seçim sonucuna göre Samsun Büyükşehir Belediyesi başkanlığına Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz üst üste dördüncü dönem seçildi. İl genelinde ise toplam 17 ilçenin 16'sında Adalet ve Kalkınma Partisi adayları seçimi kazandı. 2009 yerel seçimlerinde 3 ilçede başkanlık elde eden Cumhuriyet Halk Partisi ise 2014 seçiminde hiçbir belediyede başarılı olamadı.

samsun seçim sonuçları