BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Karaman böyle kar görmedi hava nasıl okullar tatil mi?

KARAMAN 'da yarın yani 28 Aralık çarşamba günü okullar tatil mi? Karaman tarihin en yoğun karı altında. Kar kalınlığı Karaman'da 85 santim ile rekor kırdı. Son hava durumu raporu da yeni kar dalgasını haber verdi.

Abone ol

Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın da (28 Aralık Çarşamba) ara verildiği bildirildi. 

Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

Karaman'da 85 santimi bulan kar sebebiyle çatılar çökmeye başladı. Gelen son haberlere göre Karaman'daki kapalı çarşının çatısının bir bölümü kar nedeniyle çöktü. Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki çatının çökmesi sonucu, bazı dükkanların kapı önleri enkaz ve karla kaplandı. Çökmenin gece meydana gelmesi nedeniyle olay maddi hasarla atlatıldı. Enkazın kaldırılması ve karların temizlenmesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

Konya ve Karaman ise tarihinin en karlı günlerini yaşıyor. Meteoroloji verilerine göre önceki karın üzerine yenisi eklenince Konya’da 45, Karaman’da 85 cm ile tarihin en yüksek kar kalınlığı kayıtlara geçti.

KARAMAN HAVA DURUMU
KARAMAN için meteorolojiden gelen son hava durumu tahmininde çarşamba günü için sulu kar yağışı var. Kar yağışı Karaman'da perşembe günü yeniden kuvvetli olarak etkili olacak. Cuma ve cumartesi günü de Karaman kar yağışı altında olacak.

karaman hava durumu 28 aralık çarşamba okullar tatil mi

HAVA DURUMU TÜM YURTTA KÖTÜ
Türkiye bu kez Sibirya üzerinden gelen yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Bugün başlayan kar yağışı batı bölgeleri başta olmak üzere tüm yurtta etki oluyor. Ankara başta olmak üzere kar yağışı bugün iç anadolu illerinde çok kuvvetli olarak görülüyor. Kar yağışı 4 gün boyunca aralıklarla Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek ve 10 santimden fazla kar bırakacak. İstanbul'da etkili kar yağışı perşembe günü görülecek.