BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karadağ Erdoğan için dua etti

Karadağ'daki bütün camilerde cuma namazında okunan hutbenin ardından Başabakan Erdoğan için dua edildi.

Abone ol

KARADAĞ'daki müslümanlar, camilerde Başbakan Erdoğan için dua etti. Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, 'Türkiye Erdoğan'a sahip çıkmalı. Erdoğan sadece Türklerin başbakanı değil, Erdoğan bir şekilde bütün İslam dünyasının lideridir' diye konuştu.

Türkiye'de son günlerde yaşanan karışıklıklar nedeniyle yaklaşık yüzde 20'si Müslüman olan 620 bin nüfuslu Karadağ'da, dün bütün camilerde cuma namazında okunan hutbenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua edildi. Başbakan Erdoğan için dua edilen camilerden biri de Podgoritsa yakınlarındaki Osmalı şehitliğinin bulunduğu Tuzi'deki Nizam Camisi'ydi. Cami imamı Samedin Haciyiç, hutbenin ardından Türkçe ve Boşnakça ettiği duada, Türkiye'nin 'bütün Müslümaların annesi' olduğunu vurguladı.


ERDOĞAN'A ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Cuma namazını Tuzi'deki camide kılan ve yapılan duaya iştirak eden vatandaşlardan Necat Dreşeviç ise yaptığı açıklamada, dünyanın tamamının Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümetine karşı durduğunu söyleyerek, 'Çünkü bu hükümet, dünyanın en başarılı hükümetidir. Karadağlı Müslümanlar olarak biz de Erdoğan'a çok şey borçluyuz' diye konuştu. Podgoritsa'daki Mehmet Fatih Medresesi Müdürü Rahman Kaçar ise medresedeki öğrencilerin her gün Başbakan Erdoğan ve hükümeti için dua ettiklerini söyledi. Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç de yaptığı açıklamada, 'Türk halkı diğer ülkelerdeki milletler gibi değil, çok farklıdır, vazifeleri de farklı, aynı zamanda Erdoğan da sadece Türklerin Başbakanı değil, Erdoğan bir şekilde bütün İslam dünyasının lideri, İslam dünyasının bütün gözleri ona bakar' dedi.