BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı hangi yollar kapalı il il tam liste

Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk Balıkesir, Ankara, Manisa, Edirne, Kocaeli, Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilde yolların kapanmasına neden oldu.

Abone ol

Meteoroloji'nin hava durumu uyarıları sonrası etkisini attıran kar yağışı ve soğuk hava çok sayıda ilde ulaşımı durdurdu. 

En son gelen haberler göre Bursa Ankara yolu trafiğe kapandı. İstanbul-İzmir yolu ise halen trafiğe açılamadı.

Hangi yollar kapalı sorusunun yanıtı il il son durum bilgileriyle haberimizde.

ANKARA-BURSA

Bursa Mezitler’deki Güneykestane rampasında bir TIR'ın kayması sonucu Ankara'ya gidiş yönü de trafiğe kapandı.

BALIKESİR-İZMİR

Balıkesir-İzmir karayolunda, Çanakçı mevkisinde tekrar başlayan yoğun kar yağışı ve bazı tırların kayması nedeniyle halen ulaşım sağlanamıyor. Kilometrelerce uzunluğa ulaşan araç kuyruğunda bekleyen sürücülerin bir bölümü, Edremit-Ayvalık-Dikili güzergahından İzmir'e ulaşmak için istikametini değiştirdi.

Bölgede dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, özellikle Balıkesir-İzmir karayolunda ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Balıkesir'in büyük bölümünde kar yağışı kesildi. Kenti İzmir'e bağlayan karayolunun Çanakçı mevkisinde ise yoğun kar yağışı yeniden başladı. Ekiplerin açtığı bölümler, kısa sürelerde rüzgarın etkisiyle karla tekrar kapanıyor.

Yoğun kar yağışıyla bölgede kayan çok sayıda tır ve kamyon, diğer araçlara geçit vermiyor. Trafik ekipleri, Çanakçı'ya kadar bazı noktalarda aldığı önlemlerle sürücüleri geri çeviriyor.

AKHİSAR-BALIKESİR

Akhisar-Balıkesir arasında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan karayolunu açma çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanan Akhisar-Balıkesir arasındaki karayolunu trafiğe açma çalışmaları devam ediyor.

Bölgeye getirilen çok sayıda iş makinası çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, araçların Balıkesir yönüne doğru gitmesine izin vermiyor. Meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

kar-yagisi-kapali-yollar-il-il-tam-liste.20141231185257.jpg 

EDİRNE

Uzunköprü - Meriç karayolu, kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

karayolunun Uzunköprü ilçesi Çiftlikköy mevkisi, kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı. Bölgedeki araçlar, yolun kapanması nedeniyle kuyruk oluşturdu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Karayolları Uzunköprü 11. Şube Şefliği ekipleri, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Bu arada, 2 kepçe ve 3 greyder yolun trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bir ambulansın da Uzunköprü Devlet Hastanesine hasta götürmekte zorlandığı bildirildi.

İpsala - Keşan karayolu Yeniceçiftlik mevkisindeki ulaşım ise buzlanma nedeniyle tek şeritten sağlanıyor. Ekipler yolun açılması çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANAKKALE

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapatılan Malkara - Çanakkale yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışmasının ardından Malkara - Çanakkale yolunda ulaşım tek taraflı olarak açıldı.

Çalışmaları yerinde izleyen Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malkara'nın tüm mahallesi ile ulaşımın sağlandığını belirterek, "Şuan itibarıyla kapalı mahalle yolumuz yoktur. Malkara - Tekirdağ karayolunda kar yağışından sıkıntılar mevcut. Karayolları ekiplerimiz, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor" dedi.

Halal, polis ve jandarmaya ait trafik ekiplerinin, zincirsiz araçların geçişine izin vermediğini, gece saatlerinde havanın dahada sertleşeceğini, bu nedenle dikkatli olmaları konusunda sürücüleri uyardı.




DÜZCE

Düzce'de, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 115 köy yolundan 107'si açıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte dün sabah başlayan kar yağışının etkisini devam ettirdiği ve bu nedenle 115 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresine ait ekiplerin araçlarla çalışma yürüttüğü duyurulan açıklamada, 107 yolun açıldığı belirtildi.

Açıklamada, merkeze bağlı iki, ilçelerden Yığılca'da 5 ve Gölyaka'da bir köy yolunda çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan otobüs kurtarıldı.

Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mahyatepe mevkinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan otobüsün yaklaşık 20 dakikalık çalışma sonucu kurtarıldığını söyledi.

Otobüste yaklaşık 30 yolcu bulunduğunu belirten Aydemir, araç sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları gerektiğini kaydetti.

Aydemir, Karayolları 15. Şube Şefliği ekiplerininde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.