BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kar altında görüştüler

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış sürecini hızlandırmak amacıyla, bugün bir kez daha İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile b...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış sürecini hızlandırmak amacıyla, bugün bir kez daha İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesi, beyaza bürünen Kudüs’te gerçekleşti.
2013 yılı içerisinde, bölgeye 9. ziyaretini gerçekleştiren Kerry, görüşme öncesinde Başbakanlık ofisinden karla kaplı şehri seyrederek şaşkınlığını dile getirdi. Dün Filistin Yönetimi lideri Mahmut Abbas’la görüşmek üzere Ramallah’a giden Kerry’nin, Kudüs’e geri dönüşü, normal şartlarda 20 dakikada gerçekleşirken, olumsuz hava şartlarından dolayı 2 saat sürmüştü. Kerry bölgedeki mekik diplomasisinin ardından Vietnam’a hareket etti.
ABD’li diplomatlar, nihai statü anlaşmasının, İsrail ve Filistin tarafından hedeflenen tarih olan, 2014 Mayıs ayına kadar mümkün olmayabileceğini ifade ediyor. Diplomatlar, Kerry’nin, kapsamlı bir anlaşmanın prensiplerini içeren bir çerçeve anlaşması umduğunu belirtti, ancak bu konuda detaylı bilgi vermedi.
(İHA)