BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kansızlar karşısında canlarını feda ettiler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit aileleri derneğini ziyaretinde terör örgütüne öfke yağdırdı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit aileleri derneğini ziyaretinde, ''Bunu rahatlıkla kullanabilirim ki, onlar, kansızlar karşısında canlarını feda ettiler'' dedi.

Yıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği Kayseri'de, protokol üyeleriyle birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi'ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Ali Yavuz ve dernek üyelerinin bayramını kutladı.

Yıldız, yaptığı konuşmada, kendilerine emanet edilen şehit yakınlarının her zaman yanında olacaklarını belirterek, şehitleri minnet ve şükranla andığını söyledi.

Şehitlerin terör belasını def etmek için canlarını verdiğini anımsatan Yıldız, ''Bunu rahatlıkla kullanabilirim ki, onlar, kansızlar karşısında canlarını feda ettiler. O yüzden kendilerini bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyorum. Aynı zamanda gazilerimize ve bu uğurda yaralananlara da sağlık, sıhhat, afiyet temenni ediyoruz'' dedi.

Bakan Yıldız, BDP'li milletvekillerin, Şemdinli-Derecik bölgesinde teröristlerle buluşmasıyla ilgili, şunları söyledi:

''O partinin son buluşması çok ibret verici bir tablodur. Bu, regalite etmeyle, resmileştirmeyle ve bunu açıktan izale etmeyle alakalı bir ifade tarzıdır. Biz bu mesajı çok net almış durumdayız. Kendilerinin bu manada savunabilecekleri bir yanı kalmamıştır. Kendilerini ifade etmeyle alakalı yanlış anlaşılmaya müsaade etmeyecek kadar fahiş bir hatadır ve böyle bir tavrı kesinlikle ama kesinlikle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Tabi ki, bunun gereği yapılacaktır. Yalnızca bununla kalınmayacaktır.''

Yıldız ve beraberindekiler, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile huzurevini de ziyaret etti.