BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  DÜNYA

Kanlısının evini ateşe verdi

Diyarbakır’da 3 gün önce çıkan kavgada ölen gencin ailesinin, çocuklarını bıçaklayan gencin evini ateşe verdiği iddia edildi. <br/>Edinilen ...

Abone ol

Diyarbakır’da 3 gün önce çıkan kavgada ölen gencin ailesinin, çocuklarını bıçaklayan gencin evini ateşe verdiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde iki grup genç tarafından sözlü atışmayla başlayan olay kavgaya dönüştü. Gece saat 00.30 sıralarında yaşanan kavgada H.İ. isimli genç bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ertesi gün hayatını kaybeden H.İ’nin yakınları, H.İ’yi bıçaklayan genci ve arkadaşlarını mahallede yollarını kesti. Grup bir internet kafeye sığınınca H.İ.’nin yakınları internet kafenin camlarını kırdı. Polisin olay yerine gelmesinin ardından gruplar dağıldı.
Bugün saat 18.00 sıralarında H.İ’yi bıçaklayan çocuğun ailesinin bulunduğu Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 28. Sokak 43 numaralı apartmanın 3. katında bulunan evleri benzin döküp yakılmak istendi. Komşuların itfaiyeye haber vermesi ve o sırada yangına müdahale edilmesi üzerine yangın büyümeden söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri polis nezaretinde kapıyı kırarak içeri girdi ancak yangının içeriye sirayet etmediği anlaşılınca olay yerinden ayrıldı. H.İ.’nin yakınlarının iki saat sonra eve gelerek evi tekrar ateşe verildiği belirtildi. H.İ.’yi bıçaklayan çocuğun ailesinin yaşanan olaylar nedeni ile Diyarbakır’dan ayrıldığı ve evlerinde kimsenin olmadığı anlaşıldı. Ailenin evde olmaması büyük bir faciayı önlerken, evinde eşyaların küle döndüğü belirtildi. Evden çıkan dumanların bütün binaya sızması üzerine binada bulunan diğer apartman sakinleri dairelerinde mahsur kaldı. Daireler de oturan bazı sakinlerin o esnada dışarıda olması ve ailelerinin içerde mahsur kalması üzerine, zaman zaman polis ve itfaiye ekipleri ile tartıştı. İtfaiye ekiplerinin vinç yardımıyla binayı tahliye etmesi üzerine daire sakinleri sakinleşti. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı bildirilirken, polisin olayın kundaklama ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.