BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Benzetmeler Balyoz hakimini kızdırdı

Balyoz davasında beşinci duruşmada söz yine savunmanındı. 23 avukat, aralarında Engin Alan, Dursun Çiçek ve Mehmet Otuzbiroğlu'nun da bulunduğu 78 sanığın savunmasını tamamladı.

Abone ol

Bireysel savunmalara yapılan ‘benzetmeler’ mahkemeye damga vurdu. Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, avukatlara Napolyon’lu uyarı yaptı.

Balyoz davasının beşinci duruşmada, Avukat Muzaffer Değirmenci, 11 sanık adına konuştu. Değirmenci, dijital delillerin üzerinde dururken, tarihten örnekler de verdi.Avukar Değirmenci savunmasında, "İddianamenin başlığı ve tarihi doğru, aradaki her şey yalan. Şu an bizim Balyoz Davası'nda yargılanmamız Abdülhamit döneminde Yıldız Sarayı'nda Mithat Paşa'nın yargılanmasına benziyor. Gerçek dışı belgeler üretilmiş, kararlar daha yargılama başlamadan önce verilmiştir” ifadesini kullandı.

Duruşmada savunma yapan Avukat Kürşad Veli Eren'in ifadeleri de dikkat çekiciydi. Eren, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ‘kükreyen bir aslana, sanıklarıysa annelerınden koparılmış aslan yavrularına’ benzetti.

Eren konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri bir dönem kükreyen aslan gibiydi. O aslanın tahtına göz dikenler ya aslanı öldürecekti ya da terbiye edecekti. Aslanı öldürmeyi göze alamadıklarından alınlarına damga vurarak düzmece iddialar ve mahkemelerle aslanı terbiye yoluna gittiler. Müvekkillerimiz terbiye uğruna annelerinden koparılan aslan yavrularıdır" dedi.

UYARI DA BENZETMEYLE GELDİ

Avukatların yanı sıra, Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul'un avukatlara yönelik uyarısı, yine bir "benzetme"yle oldu.

Ertuğrul, "Napolyon, avukatların dilini kesin ya da krala bağlılık yemini etsinler demiş. Biz bunu yapmıyoruz"derken, "Ancak sizler de devletin yargı kurumlarını hedef alan küçük düşürücü beyanlardan kaçının. Tutuklulardan tutsak ve esir diye söz etmek doğru değildir" uyarısında bulundu.

Duruşmanın altıncı gününde, Balyoz davası 'nın bir numaralı sanığı eski Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in avukatlarının savunma yapması bekleniyor.