BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,97
ALTIN 2.424,81
HABER /  POLİTİKA

Kandoğan ateş püskürdü

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, partisinden istifa etmeye zorlandığını ileri sürdü.

Abone ol

TBMM'deki cumhurbaşkanlığı seçimi 1. oturumuna katılan ve Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmayla tüm dikkatleri üzerine çeken DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, yerel DEHA TV'ye telefonla bağlanarak son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tüm milletvekillerinin katılması gerektiğini söyleyen Kandoğan, "Bu Anayasal bir zorunluluktur. Ayrıca bu konuda grup kararı alınması gibi bir durumun olması da mümkün değildir" dedi.

"VİCDANIMIN SESİNİ DİNLEDİM"

Vicdanının sesini dinleyerek oturuma katıldığını belirten Kandoğan, "Yaşanan gelişmeler üzerine geçtiğimiz cumartesi günü partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildim. Ama bana bu konuda şu ana kadar herhangi resmi bir tebliğ gelmedi. Ne disiplin kuruluna verildiğim ne de bu konuyla ilgili çıkan bir sonuçla ilgili bilgim yok. Milletvekili olarak görevimi yaptım diye mi beni partiden ihraç edecekler? Bunu yapamayacaklarını bildikleri için beni istifaya zorluyorlar. Önce bana tahsis edilen aracı
aldılar, ardından da odamdaki evrak ve dosyaları kaldırdılar" diye konuştu.

"AĞAR'DAN ÇOK ÇALIŞTIM!"

AK Parti'den Denizli milletvekili seçildikten sonra yerel seçimler öncesi istifa edip DYP'ye geçen Kandoğan, geçen 3.5 yıllık süre içerisinde partiye Mehmet Ağar'dan daha fazla hizmet ettiği açıklamasını yineledi.