BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kandilli'den önemli uyarı!

Kandilli, 5.6'lık depremin ardından vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İnceleme Merkezi müdürü Doğan Kalafat, 5.6'lık depremin ardından vatandaşları hasarlı binalara girmemesi konusunda uyardı.

Rasathane binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalafat, "Önümüzdeki 3 haftalık süreç çok önemli. Bu süreç içerisinde artçı depremler devam edecek. 3. hafta sonunda azalarak bu sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı 23 Ekim'deki 7.2'lik depremde hasar gören binalara kesinlikle girmemeleri konusunda uyarıyoruz" dedi.

Kalafat, basın mensuplarının "Bu yeni bir deprem mi sorusuna" ise, "Kavramlara çok fazla takılmayalım. Burada vurgulanması gereken şu: Burada büyük bir deprem oldu ve önemli bir alan kırılıyor. Dolayısıyla bu çevrede olan bütün aktif küçük parçalar, faylar bu depremden dolayı etkileniyor. Yani bir parmağınızı geriyorsunuz. Diğer parmaklara da bir stres yükleniyor. Bu parmakların gerilmesini sağlıyorsunuz. Bunlarda zaman içinde kırılıyor" diye yanıt verdi.